Blog Fitnessmama.ro

Exerciții după naștere. Scapă de dureri și întărește mușchii

Perioada așteptării unui copil este cea mai frumoasă. Nașterea, totuși, lasă amprente asupra corpului tău. Și știu cât de greu este să revii în formă, mai ales să ameliorezi durerile. Dar, nu dispera! Acest articol o să fie despre cum să scapi de dureri, mai ales cele de spate. Despre cum să-ți întărești mușchii și să arăți super. Nu îți mai plînge de miă și haide să vedem ce exerciții după naștere ți-am pregătit. Dar asta nu înainte să concretizăm câte ceva. După cum bine știi, trebuie să treacă ceva timp până să începi a face exerciții. Specialiștii recomandă sport după 1-2 luni, în cazul femeilor ce au născut pe cale naturală. Femeile care au născut pe cale cezariană,  după o consultație la medic pot începe după 3-4 luni.

Cum începi?

Pentru că abia ai născut, trebuie să o iei cu pași mici. În nici un caz nu te forța. Sportul în exces după naștere, poate afecta lactația, așa că ai grijă. Începe cu mersul pe jos iar apoi continuă cu exerciții.

Durerile de spate după naștere:
Cauzele durerilor de spate pot avea mai multe motive. La unele femei acestea apar din cauza poziționării incorecte a fătului, din cauza travaliului, greutății în exces.  Desigur că mai jos o să îți prezentăm și exerciții fizice după naștere, destul de eficiente.

Primele exerciții post partum

1.Ne punem pe spate, un picior este întins, degetele îndreptate către tavan. Ridicăm piciorul și-l aducem către piept și înapoi. Se repetă de 8 ori pentru fiecare picior.

2.Stăm jos cu picioarele poziționate de podea, mâinile la fel. Ridicăm doar bazinul, stăm 3 secunde și revenim la poziția inițială.

3.Ne poziționăm pe genunchi și mâini. Cu ajutorul vârfurilor, ridicăm bazinul, picioarele rămân flexate. Repetăm de 8 ori.

Exerciții Kegel

Acum îți vom prezenta exerciții kegel după naștere care sunt foarte importante. Ele întăresc mușchii pelvieni care susțin uterul și vezica, de aceea și sunt recomandate.

4.Încordează mușchii pelvieni pentru câteva secunde. Lasă-i să se odihnească 2-3 secunde. Repetă acest exercițiu de 10 ori.

5.Stai întinsă pe spate și ridică picioarele. Contractă mușchii vaginali și apoi relaxează-te. Repetă de 10 ori.

6.Întinde-te pe covoraș. Pune o minge între genunchi. Rotește-ți bazinul timp de 10 secunde.

Pentru a înțelege care sunt mușchii pelvieni ce trebuiesc încordați, stopează jetul de urină și o să înțelegi.
Acum urmează exerciții pentru abdomen după naștere.

7.Întinse pe covoraș, cu picioarele flexate, bine fixate. Ridicăm umerii dar nu prea tare. Facem abdomene lent, și tragem burtica spre interior. Repetăm de 15 ori.

8.Următorul exercițiu  este din categoria exerciții pentru dureri de spate după naștere, Luntrea. Este recomandat să fie făcut în fiecare zi, în combinație cu exerciții pentru abdomen. Ridicăm pieptul și picioarele de la sol după ce inspirăm. Expirăm și revenim la poziția inițială.

Acestea au fost câteva dintre exerciții după naștere, care la sigur sunt eficiente. Mai multe exerciții găsești mai jos.

Apropo, este benefic ca după naștere să-ți faci timp și de yoga. Începe cu ceva nu prea complex. Yoga nu o să
te ajute doar pe plan fizic dar și emoțional. O să te relaxezi și ai mai puține șanse să dezvolți o depresie post partum.

Atunci când dorești să revii la vechile forme, nu uita că abia ai născut, dă-ți timp. Începe atunci când ești pregătită, cel mai imprtant. Și da, nu o fă pentru alții, ci pentru tine. Corpul tău și așa a trecut printr-o perioadă nu atât de ușoară, iar tu ar trebui să cunoști acest lucru cel mai bine. Cu siguranță vei reuși, ai nevoie și de ceva răbdare.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și prietenii tăi!