Blog Fitnessmama.ro

Alimente pentru masa musculară

Te întrebi cum să câștigi eficient masă musculară? În acest articol, vei descoperi antrenamente utile și sfaturi nutriționale pentru construirea mușchilor. Și, bineînțeles, vei găsi o listă de alimente pentru masa musculară. Nu există un regim alimentar universal care să garanteze cele mai bune rezultate pentru toată lumea în ceea ce privește masa musculară. Dar sunt multe alimente pentru masa musculară care ajută la creșterea acesteia.

Există însă câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere dacă vrei să adaugi în masa musculară. Înainte de a intra în mai multe detalii despre alimentele care promovează creșterea musculară și, prin urmare, ar trebui să fie pe lista ta de cumpărături, există niște piloni a oricărui regim pentru creșterea în masă musculară:

Dacă te întrebi Cum să pun masă musculară? În primul rând, ar trebui să consumi cu siguranță mai multe calorii decât cheltui: într-adevăr, fără un echilibru energetic pozitiv, corpul nu mai are material pentru a construi mușchi noi. Apoi, asigură-te că regimul tău conține suficiente proteine, deoarece țesutul muscular este format în mare parte din proteine; și apă, motiv pentru care ar trebui să bei mult. În cele din urmă, este recomandabil să consumi o mulțime de carbohidrați.

Ce să fac ca să-mi cresc masa musculară?

Pentru a tonifia silueta sau a pierde în greutate, este important să câștigi masă musculară. Ajută la stimularea metabolismului de bază și la creșterea cheltuielilor zilnice de energie. Pe lângă exercițiile fizice, dieta specială pentru întărirea mușchilor permite atât bărbaților, cât și femeilor, un câștig muscular armonios și optim. Ce să fac să-mi cresc masa musculară? Pentru o creștere rapidă în masă musculară este nevoie să ai un regim alimentar bogat în proteine ​​naturale. Proiectul nostru te poate ajuta cu crearea unui regim alimentar individual corescpunzător scopului tău.

Top alimente pentru masa musculară:

În continuare vei descoperi o listă cu alimente sănătoase pentru creșterea mesei musculare. Le putem considera chiar top alimente pentru masa musculară.

  • Ouăle: valoare biologică foarte mare, conține o mulțime de vitamine, minerale și colesterol
  • Brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi: bogată în proteine ​​de înaltă calitate, săracă în grăsimi
  • Caș de brânză proaspătă: bogat în proteine ​​de înaltă calitate, sărac în grăsimi
  • Mozzarella: bogată în proteine ​​de înaltă calitate, relativ săracă în grăsimi
  • Pui: bogat în proteine ​​de înaltă calitate, sărac în grăsimi
  • Carne de vită: bogată în proteine ​​de înaltă calitate, conține colesterol
  • Somon: bogat în proteine ​​de înaltă calitate, conține o mulțime de acizi grași omega-3
  • Ton: bogat în proteine ​​de înaltă calitate, sărac în grăsimi
  • Tofu: bogat în proteine ​​vegetale de înaltă calitate
  • Pâine din făină de grâu: bogată în carbohidrați, de înaltă calitate proteică în combinație cu lapte, ouă sau leguminoase
  • Iaurt simplu: bogat în proteine ​​de înaltă calitate, sărac în grăsimi
  • Fasole roșii: bogate în carbohidrați lenți, relativ bogate în proteine ​​(de înaltă calitate în combinație cu produse din cereale, în special porumb), conține o mulțime de fibre dietetice
  • Făină de ovăz: bogată în glucide lente, relativ bogată în proteine, bogată în fibre
  • Orez brun: bogat în glucide lente, conține unele proteine ​​(calitate superioară în combinație cu leguminoase)
  • Pastele din grâu integral: bogate în carbohidrați lenți, conțin niște proteine ​​(de înaltă calitate în combinație cu leguminoase) și multe fibre

Antrenamente pentru a crește masa musculară

Mulți au acest gând „vreau să-mi cresc masa musculară”… dar majoritatea nu știu de la ce să înceapă și cum să o facă. Poate că și tu ai încercat diferite tipuri de antrenamente pentru a crește masa musculară și ai simțit o creștere a forței, dar nu ai văzut niciodată o îmbunătățire a masei musculare. Ți-ai pierdut motivația și după câteva săptămâni ai renunțat.

Dar trebuie să știi că dacă continui să te antrenezi suficient de mult, corpul tău se va adapta la noii stimuli de antrenament și mușchii vor începe să se dezvolte.

Procesul de creștere musculară este alcătuit din 2 elemente: antrenament muscular structurat și progresiv și un regim alimentar echilibrat bogat în proteine.

Creșterea musculară este influențată de genetică. Unii oameni câștigă mai ușor masa musculară decât alții. Dar, indiferent de factorul genetic, corpul tău poate fi mai muscular dacă îți structurezi antrenamentele în acest fel:

  • Pentru începători sunt recomandate 2-3 sesiuni de antrenament de forță pe săptămână. Dacă ai mai multă experiență, poți chiar să faci mai mult.
  • Pentru începători: o pauză de 24 de ore este suficientă după un scurt antrenament total al corpului (<30 min). Cu toate acestea, dacă faci un antrenament centrat pe un singur grup muscular, cum ar fi picioarele, este mai bine să aștepți 48 de ore înainte de a face un alt antrenament centrat pe același grup muscular. Între timp, poți face un antrenament mai scurt, mai puțin intens.
  • De la 2 până la 3 seturi de exerciții sunt suficiente pentru începători, iar cele mai avansate pot fi între 3 și 5. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să încerci să câștigi masa musculară fără un plan de antrenament! Creșterea musculară necesită o creștere constantă și treptată a volumului de efort fizic. Un plan bun de antrenament poate stabili numărul potrivit de seturi și repetări pentru a vedea rezultatele – chiar și acasă!

Există multe exerciții pentru masa musculară pe care le poți face și de acasă destul de ușor și eficient. Numărul recomandat de repetări depinde de exercițiu și de cât de dificil este pentru tine. Începe făcând cât mai multe repetări, în mod corect.

În continuare poți viziona cel mai bun antrenament pentru biceps și triceps:

Citește și articolul: Alimente slab calorice

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie să-l citească și prietenii tăi!