Blog Fitnessmama.ro

Calorii mere – totul despre acest fruct polivalent

În acest articol vei afla mai multe despre calorii mere. Mărul este unul dintre cele mai consumate fructe din lume deoarece se găsește pe tot parcursul anului. Se consumă atât crud, cât și gătit și este folosit la prepararea mâncărurilor dulci și sărate. Este ușor și practic de consumat.

Caracteristicile mărului

  • Bogat în pectină;
  • Sursa de vitamina C;
  • Sursa de antioxidanti;
  • Stimulează sistemul imunitar;
  • Luptă împotriva apariției anumitor patologii

Calorii mere și valoare nutrițională

În mere calorii nu sunt exgerat de multe. Mărul este moderat caloric (54,9 Cal/100 g) in principal datorita prezentei fructozei (glucide), cu proprietati diuretice cu un continut de apa foarte bun. Cu toate acestea, este relativ slab mineralizat.

La fel se poate ușor de calculat în mere calorii 100 g câte are.

Beneficiile mărului: de ce să-l mănânci?

Un gust discret, placut dar si proprietati nutritive remarcabile.

Putere antioxidantă bună

Puterea antioxidantă a mărului ar ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Intr-adevar, antioxidantii continuti de mar ar ajuta la reducerea si prevenirea oxidarii lipidelor care circula in sange si ar reduce nivelul colesterolului din sange. Potrivit unui studiu recent, consumul de mere sub formă de fructe proaspete ar reduce și incidența sindromului coronarian acut (SCA), în special la bărbați. Acest sindrom include angina pectorală instabilă și infarctul miocardic.

Consumul de mere (ideal 2 sau mai multe pe săptămână) ar avea un efect favorabil asupra funcției respiratorii, precum și asupra incidenței astmului și a afecțiunilor tractului respirator. Polifenolii și flavonoidele conținute în măr ar putea crește capacitatea antioxidantă a organismului și astfel pot reduce răspunsul inflamator la astmatici. Pe de altă parte, vor fi necesare alte studii înainte de a afirma cu certitudine că exercită un efect protector. În plus, un studiu efectuat la peste 2.600 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani a constatat că consumul zilnic de suc de mere din concentrat a fost asociat cu o incidență mai scăzută a respirației șuierătoare (cel mai frecvent simptom al astmului și care poate fi un indicator al bolii) . În cele din urmă, consumul de mere în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de astm la copii.

S-a demonstrat că polifenolii din mere au efecte benefice asupra colesterolului din sânge și scad deteriorarea vaselor de sânge la animale. Într-un studiu uman, consumul zilnic timp de 12 săptămâni de capsule de polifenoli (600 mg) extrase din mere a scăzut colesterolul LDL și grăsimea viscerală. (Un măr proaspăt conține aproximativ 200 mg de polifenoli).

Numărul de calorii mere roșii sunt la fel ca în merele verzi.

Sursă de pectină pentru scăderea colesterolului din sânge

Se spune că pectina de mere are efecte benefice în scăderea colesterolului din sânge. La șobolani, pectina ar elimina o cantitate mai mare de colesterol prin scaun. În plus, studiile la om au arătat că consumul combinat de pectină de mere și alte fibre solubile, în acest caz guma guar și guma arabică, provoacă o scădere a colesterolului din sânge, în special a colesterolului rău. Sucul de mere ar avea efecte benefice asupra profilului lipidic și asupra anumitor markeri inflamatori. Se spune că flavonoidele din sucul de mere au efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Cuvântul nutriționistului

Pentru a vă bucura de beneficiile mărului, cel mai bine este să mâncați fructele cu coaja lui. Într-adevăr, puterea antioxidantă a pielii mărului este de 2 până la 6 ori mai mare decât cea a cărnii. Așa că alege-l din agricultura ecologică. Un fruct de mestecat, fără ezitare!

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Vreau să slăbesc rapid

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!