Fitnessmama.ro

Calorii portocale – cele mai consumate fructe

Calorii portocale este subiectul de discuție pentru astăzi. Portocalele sunt printre cele mai populare și consumate fructe. Ele vin într-o multitudine de soiuri care diferă prin grosimea și culoarea cojii, cantitatea de semințe și zahăr pe care le conțin etc. De obicei facem diferența între portocale de masă, portocale de suc și portocale amare. Acestea din urmă sunt folosite în principal pentru gemuri și marmelade.

Sezon: Portocalele sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar sunt deosebit de gustoase iarna, care este din noiembrie până în aprilie.

Portocală: 47 de calorii

100 de grame din acest aliment reprezintă o valoare energetică de 47 de calorii sau kilocalorii (sau 197 de kilojulii). În medie, produsele din categoria fructelor oferă o valoare energetică echivalentă cu 86 de kilocalorii.

Un pahar cu suc portocale calorii conține în cantitate dublă. Atenție!

Beneficii pentru sănătate

O portocală de mărime medie (aproximativ 150 g) conține aproximativ 70 de calorii, ceea ce o face un excelent suprimant al apetitului. Totuși, trebuie să fii atentă, pentru că o singură cană de suc de portocale dublează numărul de calorii ingerate, fără a avea un efect de sațietate. Numărul de calorii suc de portocale este un indice că atunci când urmezi un regim alimentar echilibrat trebuie să fii atentă la cât suc consumi.

Este bine cunoscut, portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C, dar acesta nu este singurul lor beneficiu… Conțin și antioxidanți precum și cantități semnificative de vitamina B, fier și calciu.

Auzim adesea că consumul de vitamina C poate preveni apariția răcelilor, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Pe de altă parte, mai multe studii au arătat că consumul frecvent de portocale și alte surse de vitamina C ar reduce severitatea simptomelor și ar grăbi recuperarea.

Precauții

Cel mai bine este să reduci consumul de citrice și medicamente antiacide cu aproximativ 3 ore.

La fel ca grapefruitele, unele specii de portocale amare, cunoscute sub denumirea de bigarade sau portocale de Sevilla, nu ar trebui consumate în timp ce iei anumite medicamente, cel mai frecvent anticoagulant.

Sfaturi culinare

Delicioase ca gustări sau ca desert, portocalele sunt potrivite și pentru multe rețete precum:

  • Sucuri de toate felurile, smoothie-uri, sorbeturi.
  • Poți tăia sferturi pe care le pui într-un punch cu fructe sau în cocktailuri.
  • Salate de fructe.
  • Coulis, gemuri, marmelade.
  • Salate compuse, de exemplu, cu andive, spanac, rucola, morcovi rasi.
  • Tăiate felii și așezate pe unt la fundul unei forme, portocalele decorează toate rețetele tale de prăjituri albe sau cu ciocolată.
  • În salsa, cu coriandru, ceapă și ardei.
  • Sucul adaugă o aromă delicioasă guacamole-ului (piure de avocado).
  • Zest împodobește absolut orice îți vine în minte: prăjituri, clătite, brioșe, creme brûlées, cremă, flanuri, pandișpan și mousse de ciocolată.
  • Sucul poate fi folosit la deglasarea sucurilor de carne, in sosuri, in marinate, in apa de gatit a orezului si a cuscusului, in bulion de curte de peste.
  • Rața cu portocală este un mare clasic al bucătăriei franceze.
  • Cojile tăiate fâșii subțiri le poti găti mult timp într-un sirop de zahăr pentru a le înmuia, apoi le ungi cu zahăr granulat sau ciocolată: este un răsfăț tipic de sărbători.

Deci cînd va veni vorba despre calorii suc portocale sau o singură portocală deja vei cunoaște mai multe la acest subiect.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Rețete de slăbit simple

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!

Lasă un comentariu