Blog Fitnessmama.ro

Cea mai bună dietă de slăbit

Cercetătorii și experții (medici, nutriționiști și antrenori de fitness) au acordat Dietei Mediteraneene titlul de cea mai bună dietă de slăbit din lume. Ea te ajută să slăbești, previne multe boli și oferă organismului toate substanțele nutritive.

Dieta mediteraneană nu este un tip tradițional de dietă, ci este o abordare pe termen lung și consecventă a unui stil de viață sănătos, fără remedii rapide, lipsuri și foamete. Este mai mult un stil de viață decât o dietă care include anumite produse, activitate fizică regulată, mese cu prietenii și familia și un consum moderat de vin.

O dietă mediteraneană bogată în grăsimi sănătoase și cu un conținut relativ scăzut de carbohidrați este o combinație bună pentru a pierde în greutate și a menține greutatea.

Principalele avantaje ale celei mai eficiente diete pentru slăbit:

  • Nutriție completă, echilibrată, fără restricții.
  • Poate fi adaptată la bucătăria locală.
  • Nu există contraindicații pentru vârstnici, copii și femei însărcinate.
  • Reduce riscul multor boli.

Adoptarea acestui stil de alimentație este benefică pentru un control confortabil al greutății, deoarece nu se bazează pe restricții categorice. Poți mânca alimente delicioase, bogate în substanțe nutritive, și poți slăbi fără a îndura foame.

Ce poți și ce nu se permite să mănânci?

Dieta mediteraneană se concentrează pe alimente precum pâine bogată în fibre, legume, pește, fructe, fasole, ulei de măsline, nuci și cereale integrale.

Limitează consumul de carne roșie, brânzeturi și dulciuri. Este important să limitezi aportul de grăsime, însă nu foarte mult. În medie, până la 35% până la 40% din caloriile pe care le primești pot proveni din grăsimi.

Grăsimile permise în dieta mediteraneană sunt derivate în principal din acizi grași nesaturați din uleiurile de pește, nuci (nuci, migdale și alune) și uleiuri (măsline, soia, semințe de in și canola).

Dieta mediteraneană: beneficiile acesteia pentru sănătate

Dieta în cauză a devenit foarte populară în întreaga lume pentru efectele sale pozitive asupra sănătății. Oamenii de știință au descoperit că locuitorii acestei regiuni trăiesc mai mult decât cei din ​​alte regiuni și sunt mai puțin susceptibili de a suferi de boli cardiace și oncologice.

Dieta mediteraneană poate îmbunătăți sănătatea inimii. Numeroase studii au relevat o relație între o dietă mediteraneană și un risc mai scăzut de boli precum Alzheimer și Parkinson.

Cercetările arată, de asemenea, că o astfel de dietă poate fi benefică pentru persoanele cu diabet de tip 2. Ea ajută la reducerea nivelul glicemiei, contribuind în același timp la menținerea nivelului colesterolului bun. Dieta poate ajuta, de asemenea, la reducerea complicațiilor cauzate de diabet, a problemelor cu funcția sexuală și a bolilor cardiovasculare.

Consumul de uleiuri de calitate și grăsimi sănătoase poate reduce nivelul colesterolului din sânge, care se depune pe pereții vaselor de sânge și care poate avea un efect foarte negativ asupra funcționării sistemului cardiovascular.

În general, dieta mediteraneană este o dietă armonioasă și naturală, precum și cea mai bună metodă de slăbit. Principiile sale coincid cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Este adesea recomandată pentru scăderea în greutate și îmbunătățirea stării de sănătate.