Blog Fitnessmama.ro

Celulita- ce este și cum putem scăpa de ea!

Celulita este considerată inamicul numărul 1 al femeilor. Aproape toate femeile se confruntă cu această afecțiune, iar multe dintre ele nu știu din ce cauză apare și cum pot scăpa de ea. Potrivit studiilor, peste 80 % dintre femei se confruntă cu celulita, fie că sunt slabe sau grase, toate sunt deranjate de efectul de “coajă de portocală”. Dar totuși, ce este celulita și care sunt cauzele apariției ei? Aflați în articolul de mai jos.

Ce este celulita?

Celulita reprezintă o acumulare neuniformă de țesut adipos subcutanat, pe care o vedem cu ochiul liber. Cel mai frecvent este întâlnită la nivelul șoldurilor, feselor și coapselor. Însă, cu mici excepții, ajunge și în partea superioară a mâinilor, la nivelul abdomenului inferior, dar și la nivelul sânilor.

Studiile specialiștilor au arătat că între 80-90% dintre femei se vor confrunta cu celulită la un moment dat. Deși poate să apară la pubertate, celulita este mai frecventă odată cu trecerea anilor. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, pielea devine mai subțire și mai neelastică, astfel încât celulita devine mai evidentă.Cum slăbim sănătos

Cum se formează celulita?

Cred că s-a observat că femeile fac celulită mai des decât bărbații, iar totul este din cauza estrogenului. Din păcate, estrogenul produce grăsime și face ca aceasta să se depună pe șolduri. Celulita este localizată sub primul strat de piele și se formează când rezistența structurală a epidermei începe să cedeze. Celulele grase se împing în piele și apare acest aspect de “coajă de portocală”.

În timpul sarcinii sau a menopauzei are loc o răspândire a celulitei. Când cantitatea de hormoni este dată peste cap, pereții venelor și a vaselor limfatice devin rigizi și nu mai sunt eficienți în eliminarea toxinelor. Acest dezechilibru face ca sistemul limfatic și circulația sângelui să încetinească și să formeze celulită. Exerciții pentru celulită fese

Cauzele apariției celulitei

Alimentația nesănătoasă. În cazul în care consumați des carbohidrați zaharuri puteți influența negativ țesuturile. Încercați să nu săriți peste cele mai importante mese ale zilei. Este recomandat să aveți trei mese principale, iar micul dejun să fie cel mai consistent.

Factorii emoționali și stresul.Aceștia conduc la modificări hormonale. Atunci când ești stresat, glandele suprarenale produc un surplus de cortizol. Acesta contribuie la formarea celulitei prin retenția de apă, acumularea de grăsimi și creșterea glicemiei. 

Sarcina. În timpul sarcinei secreția de hormoni este mai crescută și duce la apariția celulitei. 

Factori cu efect direct în lezarea circulației de întoarcere: 

  • îmbrăcămintea prea strâmtă, care nu permite circulația sângelui
  • tocuri înalte
  • băile fierbinți repetate 
  • bronzarea artificială
  • epilarea cu ceară caldă, care contribuie la dilatarea venelor.
  • viața sedentară
  • variceleDe ce nu slăbesc dacă nu mănânc