Blog Fitnessmama.ro

De ce nu slăbești mai mult chiar dacă mănânci mai puțin?

Pentru unele femei, slăbitul poate fi un adevărat calvar. Când cantitățile tale consumate sunt deja foarte mici, ce să faci pentru a slăbi? De ce nu slăbești mai mult chiar dacă mănânci mai puțin?

În acest articol vom explica cauzele și vom oferăi câteva recomandări pentru a-ți gestiona mai bine kilogramele în plus.

Cauzele :

Alimentație insuficientă

Pentru o femeie care are o activitate fizică medie, consumul ar trebui să fie de aproximativ 2.200 de calorii pe zi. Dacă ne restricționăm sever consumul, corpul nostru se apără de „foamete” și învață să cheltuiască mai puține calorii pentru același efort. Corpul folosește căi mai econome.

Te poți limita și să cobori la 500 sau 600 de calorii fără a putea să slăbești.

Regim dezechilibrat

Dacă organismului îi lipsesc anumite alimente, el își extrage energia din mușchi. Masa musculară se topește, dar grăsimea nu. Prin urmare, greutatea rămâne substanțial aceeași.

Activitate fizică insuficientă

Stilul de viață sedentar asociat cu supraîncălzirea în timpul iernii și aerul condiționat excesiv vara înseamnă să cheltui din ce în ce mai puțină energie. Corpul nostru nu mai este învățat să lupte pentru a-l menține la 37 ° C. Consumăm în medie cu 500 de calorii mai puțin decât bunicii, dar ne mișcăm mult mai puțin decât greutatea noastră medie care este mai grea.

Recomandările:

Înșeală-ți corpul. Începe să crești cantitățile de alimente mâncând într-un mod mai echilibrat. Treci la un regim puțin mai restrictiv.

Pentru a afla cum să reechilibrezi meniul ai două opțiuni: mergi la un nutriționist din apropierea ta sau înscrie-te la antrenamente online unde ți se va oferi și regim alimentar.

Totuși de ce nu slăbești mai mult chiar dacă mănânci mai puțin?

Pentru a înțelege mai ușor această problemă trebuie să știi că grăsimea ta corporală e un depozit de energie.

Astfel:

Când depozitul e mai plin, corpul tău va cheltui din economii fără grijă.

Prin urmare, poți mânca mai puțin și arde mai multă grăsime fără efecte negative.

Notă: Asta într-un corp sănătos. E posibil ca mediul tău hormonal să fie dereglat iar acest lucru să nu se întâmple eficient. Caz în care proporțiile de macronutrienți, calitatea alimentelor și stilul efortului depus e primul lucru asupra căruia ar trebui să te concentrezi.

Dar pe masură ce depozitul tău e tot mai gol, corpul tău devine tot mai zgârcit.

Astfel, dacă aduci puțină energie din nutriție când nu prea ai economii, corpul tău va face tot posibilul să țină de rezervele sale încetinind diferite sisteme și functii interne. Iar acest lucru te face mult mai puțin capabil și poate duce la o grămadă de probleme de sănătate pe termen lung.

Soluția: Manipularea Inteligentă a Caloriilor

Dacă te întrebi de ce nu slăbești mai mult chiar dacă manânci mai puțin. Soluția pentru a continua să slăbești și să scapi de grăsimile încăpățânate e să nu lupți împotriva corpului tău.

În loc să începi cu un deficit calori mic, apoi să mănânci tot mai puțin pentru a putea slăbi mai mult. Începe să mănânci cel mai puțin când ai cea mai mare cantitate de grăsime de dat jos.

În acest fel vei profita la maxim de timpul în care corpul tău e generos cu rezervele de grăsime. Iar mâncând tot mai mult pe măsură ce rezervele scad, nu vei declanșa nici un semnal de alarmă și vei continua să slăbești chiar dacă organismul tău e mai precaut în eliberarea grăsimilor.

În plus, vei ajunge automat la un stil de viață mentenabil.

Față de varianta clasică, în care ar trebui să continui să te chinui cu un nivel caloric redus pentru a nu te îngrăța după dietă. Prin manipularea inteligentă a caloriilor, vei ajunge să mănânci cantitățile cele mai mari (care sunt mai plăcute și îți dau energia și nutrienții de care ai nevoie) chiar la sfârșitul „dietei” și nu va mai trebui să te chinui cu nimic după aceasta.

Citește și articolul: Care sunt cele mai eficiente metode de slăbit?

Concluzie

Pentru a nu risca declanșarea unui „semnal de alarmă” care ți-ar putea duce corpul într-o stare de rezistență metabolică și îngreuna arderea grăsimilor – te poți asigura că slăbești în ritmuri maxime adăugând strategic câteva zile de re-hrănire.

Această manipulare a caloriilor e diferită de „cheat days” prin faptul că nu mănânci fast-food și toate dulciurile pe care ți le dorești. Dar consumi mai mulți nutrienți de calitate și ii dovedești corpului tău că nu are de ce să-și facă griji.

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie să vadă și prietenii tăi!