Blog Fitnessmama.ro

Deficitul caloric este obligatoriu pentru a slăbi

Mulți oameni sunt convinși că doar anumite persoane selecte reușesc să ardă kilograme în plus și apoi să mențină rezultatul obținut. Însă, dacă vei înțelege și vei urma „standardul de aur al pierderii în greutate”, și anume crearea unui deficit caloric, atunci procesul de pierdere din greutate va deveni mult ușor și nu vei mai fi influențată de diverse mituri false despre slăbire.

Ce înseamnă deficitul caloric și cum îl creezi?

Deficitul caloric este diferența dintre caloriile pe care le consumi și pe cele pe care le arzi pe parcursul zilei. Deficiența este condiția fizică în care cheltuielile calorice prevalează asupra aportului de calorii.

Aportul și cheltuielile calorice pot fi evaluate prin intermediul unui jurnal alimentar. Pentru aceasta trebuie să înregistrezi toate mesele, gustările și băuturile consumate.

Pare a fi o muncă prea grea? Poate părea că da! Cu toate acestea, păstrarea unui jurnal alimentar este unul dintre secretele principale atunci când slăbești cu succes și îți îmbunătățești nutriția.

Apoi, trebuie să înțelegi cum să rezolvi problema cu aportul de calorii pentru a începe să slăbești.

După cum probabil știi deja, există două modalități de creare a deficitului caloric pentru a slăbi:

  • Prin mărirea activității fizice
  • Prin reducerea alimentelor consumate

Din păcate, tot mai mulți oameni aleg a doua metodă, și încă în cea mai strictă formă – postul. Alegând această metodă, oamenii nu conștientizează riscurile pe care și le pun asupra programului lor de slăbire și asupra sănătății lor.

Să înfometezi nu este cea mai bună opțiune

Organismul percepe deficitul caloric acut ca un pericol pentru supraviețuirea sa și reacționează prin încetinirea metabolismului, pentru a conserva energia.

În plus, foamea crește nivelul de cortizol. Acest lucru duce la pierderea masei musculare și la alte consecințe negative.

Mulți experți în nutriție recomandă novicilor care slăbesc să înceapă cu un mic deficit caloric. Evident, îl vei putea să îl realiza ușor – prin o simpla reducere a cantității de alimente pe care le consumi. De exemplu, uneori este suficient să nu mai consumi alimente bogate în carbohidrați simpli. Aceasta poate economisi tone de calorii pe parcursul zilei, fără nici un efort pentru u stomacul tău.

În plus, această abordare te va elibera de stresul mental de a urma o dietă prea strictă. Vei simți foame mai rar și aceste impulsuri vor fi mai ușor de controlat.

Ce nu ar trebui să elimini din dietă?

Printre altele, un deficit caloric pentru slăbit nu implică restricții severe de alimente.

Cu siguranță trebuie să consumi proteine ​​de calitate în fiecare zi. Sursele bune de proteine ​​includ carnea de vită, ouăle, brânza de vaci, peștele, puiul, iaurtul și ciupercile. Alte alimente importante sunt legumele și ierburile. Acestea conțin un minim de calorii și sunt totodată sățioase.

Dacă ai rezolvat problema cu calitatea produselor, focusează-te pe cantitatea acestora. Este mai bine să mănânci porții mici 3-5 ori pe zi.

Ce să faci după un antrenament intens, când se trezește foamea și ai nevoie să te alimentezi? E ok să îți permiți o prăjitură sau o ciocolată mică?

Niciodată nu trebuie să te relaxezi și să schimbi obiceiuri noi. Nici-o gustare dulce, alimente grase sau fast-food, cu atât mai mult după un antrenament intens!

Alimentele pe care le consumăm după activitatea fizică trebuie să fie ușor de digerat, să reaprovizioneze rezervele de energie și să accelereze recuperarea musculară.

Este important să consumi proteine ​​cât mai curând posibil după antrenament (maximum 30-45 de minute). Nivelurile ridicate de insulină vor ajuta caloriile și proteinele să ajungă la mușchii tăi. După exerciții, rezervele de glicogen și glucoză sunt epuizate. Mușchii au procesat glicogenul (energia stocată) și glucoza (energia disponibilă).

Nu este necesar să îți impui restricții severe. După antrenament, poți să mănânci și cartofi dulci, carne de vită prăjită cu broccoli, banană de iaurt, brânză de vaci sau orice altceva.

În concluzie

Procesul de slăbire deseori poate fi împiedicat de nenumărate sfaturi pe care le citești pe internet sau le auzi de la prieteni. Și cu cât mai multe astfel de sfaturi auzi, cu atât este mai ușor să te pierzi, deoarece sunt foarte contradictorii. Unii susțin că este interzis să mănânci noaptea, sau că glutenul este secretul creșterii în greutate, iar cardio este singurul mod de a scăpa de el.

Ține minte: veți pierde în greutate numai atunci când vei crea un deficit caloric. Nu există nici o altă cale. Corpul va primi energie din grăsimea stocată care se găsește în coapse, abdomen și alte zone ale corpului.