Blog Fitnessmama.ro

Dieta detoxifiere și slăbire rapidă

Dieta detoxifiere și slăbire rapidă este o dietă restrictivă care constă în consumul de plante întregi, sau sub formă de suc, timp de 1 până la 7 zile consecutive. Mai mult decât pierderea în greutate, detoxifierea ar curăți corpul și s-ar simți mai bine. Fii atentă, detoxifierea este foarte controversată, trebuie să ai grijă ce urmezi.

Caracteristici dieta detoxifiere și slăbire rapidă:

  • Mâncare pe bază de fructe, legume sau suc
  • Durata de la 1 până la 7 zile consecutive
  • Pierderea în greutate și detoxifierea corpului
  • Dietă foarte restrictivă
  • Suc de lămâie, apă și ceai după bunul plac

Principiile fundamentale ale regimului

Nu există una, ci mai multe diete de detoxifiere: cu lămâie, suc sau chiar fructe și legume întregi. Acest tip de dietă își propune să susțină organele în funcțiile lor de purificare pentru a induce detoxifierea.

Cum funcționează dieta de detoxifiere cu lămâie?

Dietele „Detox” vin sub diferite forme:

  1. Durată variabilă: de la 1 până la 7 zile
  2. Numai consumul de fructe
  3. Numai consumul de legume
  4. Consumul de sucuri sau piureuri
  5. Dieta de tip vegetarian

Cum te face să pierzi în greutate dieta detoxifiere și slăbire rapidă?

Cura de detoxifiere și slăbire rapidă promite o bunăstare fizică și mentală îmbunătățită, niveluri crescute de energie, pofte reduse, o calitate mai bună a somnului, o piele luminoasă și un sistem imunitar mai puternic. Dietele „Detox” compară corpul uman cu motorul unei mașini care se murdărește în timp, acumulând deșeuri și toxine care pot provoca oboseală, ten și păr opac, sistemul imunitar slăbit, probleme digestive etc. Toxinele provin din organism în sine, dar și din exterior, prin poluare, droguri, fumat, alcool etc. Corpul nu ar putea, la un moment dat, să elimine toate aceste deșeuri și, prin urmare, ar fi necesară o cură de detoxifiere. Ficatul, rinichii și intestinele sunt organele cele mai vizate în timpul unei cure de „detoxifiere”. Prin detoxifiere, aceste organe ar deveni apoi mai eficiente, iar metabolismul mai puternic. Drept urmare, am fi mai înclinați să ardem calorii.

Este important de menționat că corpul uman, și în principal ficatul și rinichii, sunt organele cheie în procesarea deșeurilor corporale. Da, corpul produce deșeuri, dar este îngrijit de organele noastre și este eliminat în mod natural. Ficatul participă, printre altele, la formarea ureei înainte de eliminarea sa din organism, la metabolismul și eliminarea alcoolului și a drogurilor cu ajutorul rinichilor, la degradarea acizilor grași etc. Apoi rinichii sunt responsabili pentru filtrarea sângelui și îndepărtarea deșeurilor. Deci, nu este nevoie să îți faci griji cu privire la calitatea sângelui tău dacă rinichii funcționează bine.

Cât durează dieta de detoxifiere?

Dieta de detoxifiere durează între 1 și 7 zile, nu este recomandat să treci dincolo. Într-adevăr, este mai presus de toate o dietă foarte restrictivă care ar putea duce, pe termen lung, la deficiențe semnificative. Există multe modalități de a o practica: câteva zile consecutive, o zi pe săptămână etc.

Dacă ești în pană de idei pentru micul dejun, te invit să descoperi o rețetă extraordinar de gustoasă.

Idee deosebită de mic dejun: taco cu somon și cremă de brânză

Opinia dieteticianului cu privire la dieta detoxifiere și slăbire rapidă

Dietele „Detox”  pentru detoxifiere și slăbire rapidă sunt, de fapt, diete drastice, care au un conținut scăzut de calorii și, mai presus de toate, pierd multă apă. Substanțele numite toxine sunt eliminate în mod regulat, dar mai ales în mod natural de corpul nostru și mai ales de ficat. Niciun aliment sau nutrient nu poate acționa asupra ficatului și nu îl poate ajuta în funcțiile sale. Important este să ai o alimentație sănătoasă în fiecare zi, mai degrabă decât să faci o dietă „detoxifiantă” de câteva ori pe an timp de o zi sau două. Pe de altă parte, o zi tipică de „detoxifiere” poate fi practicată fără pericol atunci când corpul o cere, după o masă foarte mare, de exemplu. Singurul lucru important este să fii mereu la curent cu starea corpului tău.

Citește și articolul: Migdale calorii și valoare nutrițională

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!