Blog Fitnessmama.ro

Exerciții de slăbit pentru un abdomen plat

Orice femeie visează să aibă un abdomen plat, însă de multe ori îl vrea fără mult efort. Abdomenul este cu siguranță una dintre cele mai dificile părți ale corpului de antrenat. Este nevoie de săptămâni, uneori chiar luni de exerciții fizice regulate și control al dietei pentru a obține un abdomen plat sau tonifiat. Există însă o sumedenie de opțiuni, astfel, exercițiile pentru abdomen pot fi făcute de către femei și acasă.

Multe femeie, se confruntă cu grăsimea abdominală. Este o problemă care le chinuie, mai ales după o naștere, două. Însă nu e nimic pierdut. Formula de aur este să adopți și un regim sănătos de viață. Evită pe cât posibil mâncarea și băuturile care te fac să te simți balonată. Da, acesta tot este un aspect deloc de neglijat atunci când îți dorești un abdomen plat.

Femeile deseori evită exercițiile de slăbit pentru abdomen. Faimoasele abdomene sunt uneori plictisitoare, însă combinate și cu alte exerciții cardio pot da rezultate frumoase.

Este necesar să urmezi un antrenament constant și un regim alimentar cu conținut scăzut de calorii, dacă dorești un abdomen plat. Iată câteva exerciții de slăbit rapid în zona abdominală pentru tine, pe care le poți face acasă, pentru a obține talia pe care ți-o dorești.

Am pregătit 6 exerciții pe care le poți face timp de 1 minut fiecare cu pauză de un alt minut. În total va fi 12 minute. Repetă exercițiile de 3 ori. În total de ai nevoie de 36 de minute. Mai pune 3 minute încălzire și 3 minute, la sfârșit întinderea și ai un antrenament complet.

Dacă ți se pare prea greu să faci 3 repetări, începe doar cu o repetare a celor 6 exerciții. A doua zi, fă-le de două ori.

1.Abdomene cu extinderea picioarelor

Din poziția culcat pe spate, genunchii flexați la 90 de grade. La ridicarea trunchiului, cât omoplații să se desprindă de saltea, vei extinde un picior fără să îl atingi de saltea, după care vei schimba piciorul. Ai grijă ca barba să nu fie lipită de piept la ridicarea trunchiului. Execută un minut cu extinderea ambele picioare, pe rând. În acest caz va lucra partea superioară a abdomenului.

2.Plank pe orizontală

Cunoști deja poziția plank. De această dată trebuie să te sprijini pe antebrațul stâng, mâna dreaptă este extinsă în tavan. Din această poziție vei duce mâna extinsă sub trunchi cu încordarea abdomenului. Un minut în această poziție, după te odihnești un minut și reiei exercițiul pe partea dreaptă. Este un exercițiu 2 în 1. De această dată lucrează mușchii oblici.

3.Abdomene cu ridicarea picioarelor

Din poziția culcat pe spate, mâinile extinse de-a lungul trunchiului, zona lombară lipită de saltea, ridică picioarele în sus, până obții un unghi de 90 de grade între trunchi și picioare. Abdomenul este permanent contractat. În acest exercițiu lucrează abdominalii inferiori.

4.Russian Twists

Răsucirea este un exercițiu excelent care îmbunătățește rezistența și definește mușchii oblici. Se efectuează cu o minge sau o ganteră  și implică rotirea trunchiului dintr-o parte în alta în timp ce te sprijini pe bazin, iar picioarele sunt flexate, fără a atinge solul. Și în acest exercițiu lucrează mușchii oblici.

5.Plank

Renumitul exercițiu care va face fiecare mușchi de pe corpul tău să tremure. Este ultimul exercițiu cu care trebuie să închei setul. Un minut în care să nu ridici bazinul prea sus sau să îl lași în jos. Ai grijă la postură.

De asemenea, pentru a pierde grăsimea abdominală și, în general, greutatea, aportul total de calorii trebuie să fie mai mic decât caloriile pe care le arzi într-o zi. Trebuie să te concentrați asupra consumului tuturor grupurilor de alimente și să nu vă înfometezi.

  1. Asigură-te că dieta include multe alimente bogate în fibre și proteine. Alimentele bogate în proteine ajută la construirea mușchilor și la pierderea în greutate.
  2. Limitează aportul de carbohidrați rafinați. Mâncarea procesată, junk food-ul și mâncărurile prăjite sunt un mare nu, dacă dorești să ai un abdomen plat.
  3. Bea suficientă apă și menține-te bine hidratată în orice moment.
  4. Nu uitați să includeți în dietă alimente bogate în grăsimi bune, cum ar fi: ulei de măsline, ulei de muștar, ulei de cocos, avocado etc.