Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru posterior: fandări

Unele din cele mai efective exerciții pentru fund sunt fandările. Acestea reprezintă un fel de pastilă magică împotriva „durerii” majoritatea femeilor: celulita și forma lăsată a fesierilor. Exercițiile trebuie efectuate regulat și corect. În caz contrar nu vei atinge rezultatul pe care ți-l dorești.

Pe cât de sofisticată este viața în care trăim, pe atât de simple sunt aceste exerciții pentru posterior! Nu ai nevoie de pregătire specială înainte de a purcede la exercițiile propriu-zise. Nici măcar de careva echipament special. Nu este nevoie nici măcar să ieși din casă! Ar trebui să te înarmezi doar cu răbdare și motivație. Și, desigur, să găsești metoda corectă de executare a exercițiilor, repetând întocmai după un antrenor calificat. Pentru că, vrem sau nu, tehnica de executare este foarte importantă! Practic, de ea depinde eficiența și rezultatul pe care îl vom obține pe final.

exercitii pentru fund

 

Ce beneficii au fandările?

Ziceam inițial că acest gen de exerciții face minuni. Și nu în zadar! Acestea antrenează concomitent nu doar mușchii fesieri, ci și mușchii pioarelor și cei abdominali. Practic,  fandările sunt exercițiile destinate părții inferioare a corpului, care este cea mai solicitată din cauza zecilor de activități zilnice la care o supunem.

Pe lângă acest fapt, fandările au un efect benefic și asurpa sistemului cardio-vascular. Și cu cât adaugi și alte elemente la exerciții – gantere, stepper – cu atât mai bine!

Iar alte avantaje mai sunt și: îmbunătățirea echilibrului, prevenirea accidentărilor, dezvoltarea masei musculare, arderea grăsimilor, întărirea oaselor și articulațiilor, îmbunătățirea mobilității și condiției fizice.

Ce fel de exerciții pentru fund poți face acasă?

La general, acest gen de exerciții implică mai ales genunchii și se realizează atât în plan frontal, cât și unilateral. Așadar, există mai multe tipuri de fandări pe care le poți face chiar și în condiții casnice:

  1. Fandări înainte

Din poziția drept, cu picioarele îndepărtate la nivelul umerilor, pășește înainte cu unul din picioare. Ține spatele drept și coboară ușor, obținând cu ambele picioare un unghi de 90 de grade la nivel de genunchi. Revino în poziția inițială și repetă întocmai cu celălalt picior.

  1. Fandări înapoi

Acestea sunt exact opusul primelor exerciții. Înainte să pășești înainte, mergi înapoi.

  1. Fandări laterale

În loc să faci un pas înainte sau unul înapoi, faci unul lateral.

  1. Fandări din mers

Reprezintă același tip de fandări ca cele înainte cu excepția că nu revii la poziția inițială, ci continui să mergi înainte.

O idee extraordinară este să combini aceste exerciții între ele. Însă nu uita că factorul decizional în chestia dată este cum execuți aceste exerciții.

exercitii pentru fund

Sfaturi de respectat atunci când faci exerciții pentru fund

Absolut orice exercițiu, fie este vorba de tonifiere, slăbire sau pur și simplu menținerea greutății corporale, începe cu o încălzire scurtă. Apoi, în procesul de executare a exercițiilor este foarte important să ai o postură corectă a corpului. În cazul nostru, spatele trebuie să fie drept, bazinul – jos, călcâiele – ferme pe podea, genunchii – ținuți sub control. La coborâre inspiri, iar la ridicare – expiri. Abdomenul – încordat, la fel ca și mușchii fesieri.

Nimic complicat, cu o bună organizare vei reuși să te acomodezi rapid cu aceste exerciții și chiar să mărești intensitatea acestora în scurt timp.

Acum că am adus puțină claritate în privința fandărilor, uite-te puțin peste geam. Simți adierea vântului de primăvară? Ei bine, el e un reminder că timpul trece! Cele 3 luni de primăvară se vor scurge rapid și ne vom trezi că afară e deja vară, iar noi așa și nu avem corpul pregătit pentru rochițe și costume de baie. Prin urmare, hai să ne punem pe treabă de pe acum! Hai să rotunjim posteriorul, să obținem fese perfecte și să facem fundul nucă! Ești cu noi?