Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru spate la sală și beneficiile kineoterapiei

Am abordat de multe ori subiectul legat de spatele nostru. Am ajuns de nenumărate ori la ideea că acesta nu este responsabil doar de postura noastră, ci și de imagine. Este resposabil de cum ne văd alții, și cum ne vedem noi înșine. În acest articol vreau să îți propun ceva exerciții pentru spate la sală, dar mai întâi răspunde-ți la niște întrebări.

De câte ori ai privit în oglindă și ai decis că este ceva mai mult decât o postură incorectă? Sau ai ignorat durerile pentru că de obicei ești prea preocupat de rutină? Știu sigur că de cele mai multe ori așa ai făcut.
Sănătatea coloanei tale este responsabilă pentru mai multe părți ale corpului decât ai putea crede.
Mai jos găsești un top exerciții spate-sală, care îți vor defini spatele și pe care le poți încerca cu încredere. Desigur că, îți voi face cunoștință și cu ceva exerciții de kineoterapie pentru spate pe care vom pune ceva mai mult accent. Să începem!

Exerciții de făcut la sală

1.Tracțiuni
Pentru că de obicei exercițiile nu se prea împart în cele pentru femei și pentru bărbați, poți începe cu tracțiuni. Știu, sunt complicate pentru că e nevoie să-ți folosești toată greutatea corpului dar poate ajung să-ți placă, cine știe.

2. Tracțiuni la scripete
Aici este ceva mai ușor pentru că poți alege greutea cu care dorești să lucrezi.

3.Îndreptări cu gantere
Greutatea ganterelor depinde de tine și pregătirea ta fizică deci poți alege.

Aceste 3 exercții de obicei sunt destul de populare în categoria exerciții pentru spate, sală.
Urmează exerciții kineoterapie pentru spate, pe care ți-am spus că ne vom baza ceva mai mult de data aceasta.

Ce este kineoterapia?

Kineoterapia este atât o știință cât și  o formă de terapie prin mișcare. De fapt, scopul kineoterapiei e reglarea unor funcții motrice sau creșterea nivelului funcțional în urma anumitor afecțiuni.
Ședințele de kineoterapie se desfășoară conform:
-vârstei pacientului
-stadiul afecțiunii
-nivelul de sedentarism

Tipurile de kineoterapie

Kineoterapia este de 2 tipuri:
-de recuperare
-de profilactică

Beneficiile kineoterapiei

1.Se păstrează o stare generală de bine.
2.Riscul de traume este mai scăzut în urma unui tratament kineoterapeutic.
3.Dispariția tulburărilor de echilibru.
4.Crește forța musculară.
5.Recuperarea în urma unui acident vascular cerebral.

După puțină introducere în kineoterapie, putem trece la niște exerciții de kineoterapie pentru spate.

Top exerciții kineoterapie spate

1. Întins pe o saltea, cu ambele picioare îndoite și tălpile poziționate pe saltea. Timp de un minut trebuie să stai cu spatele lipit de saltea, fără să ridci bazinul, doar mușchii acestuia în așa fel încât să nu dezlipești spatele de podea.

2.Următorul exercițiu are loc în aceași poziție, doar că de această dată lipești genunchii între ei și îi ții cât mai aproape de piept. La fel un minut. Această poziție te poate salva de o hiperodoză lombară. Și da, nu ridica bazinul.

3.Acum, trebuie să iei un scaun. Tu stai în poziție culcată, șoldurile îndoite la 90 grade. Picioarele le sprijini de scaun, cu tălpile bine fixate în sus. Păstrezi această poziție un minut.

4.Pentru acest exercițiu ai nevoie de o masă destul de înaltă, aproximativ cu nivelul bazinului tău. Trebuie să te pui cu bazinul peste masă, și să apuci colțutile mesei. Cealaltă parte a corpului, de la bazin în jos, o lași liberă în puterea gravitației. La fel stai în această poziție un minut.

5.Ai nevoie de ceva cu care să-ți ridici călcâiele, poți folosi chiar și o coadă de mătură. Apoi te pui în poziție așezată și te strădui să tragi partea inferioară cât mai jos.

Aceste 5 exerciții kineoterapeutice pot fi efectuate în condiții de casă. Nu uita că problemele de natură medicală necesită intervenția unui specialist. Dacă vrei să eviți unele afecțiuni ale spatelui poți face aceste exerciții. Dacă ai unele afecțiuni de nivel mediu, la fel.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și prietenii tăi!