Blog Fitnessmama.ro

Exerciții spate kinetoterapie – beneficii

Ai uneori dureri de spate și cauți exerciții spate kinetoterapie de stabilizare și întărire? Să știi că există câteva principii de bază pe care ar trebui să le cunoști înainte de a începe să antrenezi această zonă a corpului.

BENEFICII EXERCIȚII SPATE KINETOTERAPIE

În primul rând, în viața noastră de zi cu zi, mișcările trunchiului nostru sunt efectuate de diferite grupuri musculare. Pe de o parte, găsim mușchii mari și puternici care fac posibilă efectuarea mișcărilor ca atare, cum ar fi rectul, denumit în mod obișnuit „six pack”. Pe de altă parte, există mușchii mai adânci, care sunt situați foarte aproape de coloana vertebrală. Aceștia sunt utilizați în principal pentru a asigura rigiditatea și stabilitatea coloanei noastre. Pentru a menține într-o formă bună corpul nostru este util să facem exerciții spate kinetoterapie care aduc foarte multe beneficii.

Atunci când există o vătămare sau durere în spate, mușchii adânci se contractă mai puțin, automat, când vine timpul să faci o mișcare. Prin urmare, stabilitatea spatelui este afectată. În așa caz gimnastică medicală este mai mult decât binevenită.

Prin urmare, acești mușchi, sau mușchii adânci, sunt vizați mai întâi de exerciții kinetoterapie pentru spate, deoarece este necesar să ne asigurăm că sunt capabili să se contracteze bine în timpul mișcărilor efectuate în fiecare zi. Cu toate acestea, în timpul unor exerciții kinetoterapie spate sunt folosiți și alți mușchi foarte importanți pentru a avea o bună stabilitate generală a corpului. De fapt, este vorba despre a crea un echilibru și o bună coordonare între mușchii mari și puternici. Adică cei care permit efectuarea mișcării și mușchii mai adânci care, la rândul lor, stabilizează coloana vertebrală.

Așadar, iată câteva exerciții pentru mușchii spatelui de făcut acasă. În timpul exercițiilor, nu trebuie să simți dureri în spate.

La finalul articolului vei găsi și video cu un antrenament GRATUIT pentru spate.

ACTIVAREA TRANSVERSALILOR

Acesta este unul din exerciții pentru spate drept de bază pentru a învăța cum să folosești transversul, un mușchi adânc care acționează ca un corset în jurul coloanei vertebrale. Acesta este primul mușchi care ar trebui să se activeze atunci când facem o contracție generală a abdominalelor noastre. Deci, trebuie să știi cum să-l contractezi. Acesta este unul din exerciții de kinetoterapie pentru spate care necesită multă concentrare la început pentru a contracta corect mușchii.

  • Ia o poziție în culcat pe spate cu genunchii îndoiți.
  • De fiecare parte a burții inferioare, apasă suficient de adânc cu 2 degete pentru a simți contracția musculară.
  • Strânge ușor buricul prin contractarea ușoară a abdominalelor.
  • Sub degete, ar trebui să simți o întărire a abdomenului fără ca acesta să se umfle. Ar trebui să poți respira normal în timpul contracției. Alte lucruri pe care le poți face pentru a ajuta la contractarea mușchiului:
  1. Contractă abdomenul ca și cum vrei să reții un impuls de a urina;
  2. Contractă abdomenul pentru a te simți ca o frânghie care se întinde sub degete;
  3. Contractă abdomenul ca și când ai face o „talie Barbie”.
  • Încearcă să ții contracția până la 10 secunde. Repetă de 10-15 ori pe zi.

Poate părea dificil să izolezi acest mușchi, dar fii conștientă de faptul că este important să îl poți contracta pentru a avea o bună stabilitate la alte exerciții spate kinetoterapie. Când îl poți face să se contracte izolat, se va putea contracta cu ceilalți mușchi abdominali atunci când este necesar un efort mai mare.

BIRD DOG

Unul dintre exerciții pentru spate sală dar și de făcut foarte simplu acasă este Bird Dog care are efecte foarte vizibile asupra spatelui.

  • Pune-te în patru picioare.
  • Contractă mușchiul transvers (ușoară contracție a abdominalelor) așa cum este predat în exercițiul nr. 1.
  • Ridică încet un picior pentru a-l întinde înapoi fără a răsuci pelvisul în timpul mișcării. Prin urmare, partea inferioară a spatelui ar trebui să rămână paralelă cu podeaua.
  • Ține poziția timp de 8-10 secunde.
  • Adu încet piciorul înapoi, apoi repetă cu celălalt picior.
  • Fă 2 seturi de 10 repetări, alternând picioarele.

Progresie: Ridică un picior și brațul opus, menținând trunchiul drept și abdomenul strâns, apoi aduceți-le încet înapoi.

PLANȘA ABDOMINALĂ PE GENUNCHI

  • Culcă-te pe burtă. Asigură-te că ai contractat bine abdomenul înainte de a începe.
  • Așează coatele sub umeri, apoi ridică abdomenul de pe podea, păstrând greutatea pe genunchi.
  • Trebuie să faci o linie dreaptă frumoasă cu corpul tău.
  • Ține poziția timp de la 20 până la 30 de secunde. Repetă de 3-5 ori.

Progresie: Exercițiu pe picioare

PLANȘA LATERALĂ PE GENUNCHI

  • Poziționează-te culcată lateral pe coate. Asigură-te că ai contractat bine abdomenul înainte de a începe.
  • Pune cotul sub umăr. Ridică ușor șoldul care atinge podeaua spre tavan punând greutate pe genunchi pentru a face o linie dreaptă cu corpul.
  • Ține poziția timp de 8-10 secunde, apoi revină încet în jos.

Fă 2 seturi a câte 10 repetări pe fiecare parte.

Nu e neapărat să faci exerciții sală pentru spate deoarece sunt ușor de executat acasă fără echipamente.

În video-ul următor te poți convinge de asta.

?Top 10 exerciții zilnice pentru un spate sănătos și postură dreaptă

Citește și articolul: Genuflexiuni – calorii arse în timpul exercițiului

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!