Blog Fitnessmama.ro

Exercițiile fizice acasă – un medicament universal complex

Sunt câteva secrete, care de fapt azi deja nici nu sunt secrete și au efecte extraordinar de bune asupra sănătății noastre în totalitate. Deoarece organismul nostru e un sistem interdependent ale cărui organe comunică între ele zilnic. În această ordine de idei, ca și în univers, efectul fluturelui este descriptiv. Și dacă ceva bine sau rău se întâmplă într-o parte a corpului, aceasta poate avea consecințe respectiv în altă parte a sa. Iar ca să ne simțim bine, e de ajuns disciplinar să apelăm la unele secrete simple care ne garantează o sănătate prosperă. Cele mai cunoscute dintre acele secrete sunt: hidratarea constantă zilnică, exercițiile fizice, alimentarea sănătoasă cu alimente slab calorice sau un regim de somn normal. Astăzi îți vom vorbi mai descifrat despre multitudinea de rezultate uimitoare pe care le poți obține cu exerciții fizice pentru slăbit și nu doar.

Ce să fac, doctore?

Doar cu 20-30 de minute de exerciții pe zi, se pot îmbunătăți multe aspecte importante ale sănătății noastre. Atât la interior cât și la exterior. Aici ne amintim de la liceu de sistemele de organe ale corpului uman, facem un refresh și vei fi uimită de faptul cum aceste exerciții simple au efecte pozitive. Asupra tuturor sistemelor și îți mai oferă drept bonus – metoda de slăbit rapid acasă.

  • Sistemul muscular – cele mai multe beneficii le are sistemul muscular. Ele mențin puterea fizică, te ajută să scapi de celulită, îmbunătățesc mobilitatea și elasticitatea corporală. Încetinesc procesul de îmbătrânire, mențin masa musculară și te ajută să slăbești frumos.
  • Sistemul osos – exercițiile scad riscul apariției sau dezvoltării osteoporozei, îmbunătățesc țesuturile osoase
  • Sistemul cardiovascular – se reduce tensiunea arterială, scade riscul apariției sau dezvoltării bolilor de inimă
  • Sistemul digestiv – se normalizează nivelul de colesterolă și glucoză. Scade riscul apariției sau dezvoltării diabetului, se favorizează stabilitatea imunității
  • Sistemul nervos – reduce stresul și îmbunătățește calitătatea somnului
  • Sistemul endocrin – secreția serotoninei, în timpul exercițiilor fizice, aduce o dispoziție bună. Ceea ce are efect direct asupra sistemului nervos
  • Sistemul respirator – respirația corectă stă la baza tuturor exercițiilor fizice. Dar sunt și exerciții fizice predestinate anume reglării ritmului și calității respiratorice
  • Sistemul excretor urinar – efortul fizic, exercițiile sau mișcarea normalizează activitatea sistemului excretor urinar. Și scapă de anumite boli cronice ale acestui sistem precum apariția hemoroizilor, de care nimeni nu este asigurat.

Care-i rețeta concretă?

Un model standart de exerciții fizice ne propune 20-30 de minute de exerciții fie dimineața, fie seara. Dar să fie până la masă sau cu 2 ore după. Desigur, poți avea un grafic încărcat și nici seara, nici dimineața nu îți permiți un astfel de model de antrenamente. Iar în astfel de cazuri noi avem programul Extra Busy. Maratonul Extra Busy este perfect pentru femeile care nu dispun de timp, antrenamentele fiind de 8-10 minute pe zi. E un complex de exerciții intensiv, alese minuțios conform celor mai eficiente tehnici și care aduc rezultate wow, fiind efectuate zilnic. În acest maraton, lucrăm intensiv toate grupele de mușchi, astfel obținând tonifierea și sculptarea pe care ni le dorim. Echipament necesar: bandă elastică rezistentă, greutăți pentru picioare, gantere, covoraș și dorința de a-ți sculpta frumos corpul. Informații despre acesta le găsești aici. Iar dacă totuși ziua ta îți oferă oportunitate de timp, trebuie doar să-ți elaborezi un itinerariu bine gândit de exerciții de 20-30 de minute. Platforma noastră îți oferă, în funcție de cerințele tale, exerciții pentru orice parte a corpului.

  • Exerciții pentru un abdomen plat
    • Abdomene/15 de repetări/ – în poziția pe spate ne ridicăm cu ajutorul mușchilor abdominali, inspirăm spre ridicare, expirăm spre revenirea în poziția pe spate. E bine să nu ne culcăm până la căpăt în timpul expirației, ca mușchii să rămână contractați.
    • Foarfeca/10 de repetări/ – pentru fiecare picior cu spatele lipit de saltea, coborâm pe rând picioarele. În așa fel încât piciorul stâng dacă este ridicat, dreptul să fie coborât și invers. De asemenea se recomandă să nu coborâm până la capăt picioarele pentru eficiența contractării mușchilor.
    • Răsucirea picioarelor /10 de repetări/ – pentru fiecare parte cu spatele lipit de saltea și brațele întinse laterale pentru o sprijinire comodă a corpului. Picioarele le lipim și le ținem la 90 de grade, iar apoi le ducem din dreapta în stânga.
  • Exerciții pentru un fund sexy și bombat
    • Genuflexiuni sau exercițiu pentru partea interioară a coapselor/15 de repetări/ – picioarele le ținem larg îndepărtate, peste nivelul umerilor. În așa fel ca degetele și genunchii să privească spre exterior, coborâm în flexiuni cu inspirare, iar la ridicare expirăm.
    • Fandări cu ridicarea piciorului/15 de repetări/ – contractăm mușchii fesieri și cvadricepsul în fandare. Ridicând piciorul din spate sprijinindu-ni echilibrul pe acel din față, revenim la poziția inițială, având grijă genunchiul să nu iasă în afara degetelor. Așa facem pentru fiecare picior.
    • Ridicarea bazinului /20 de repetări/ – exerciții pentru fese, lucrăm cu mușchii fesieri, spatele și talpele le ținem lipite de saltea, ridicând bazinul și încordând fesele la maxim.

În loc de concluzie

Reamintim că această rețetă ajută majoritatea vedetelor să aibă forme excepționale pe care le admirăm pe copertele revistelor.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.