Blog Fitnessmama.ro

Fasole calorii: varietăți, utilizare și beneficii

În perioada postului sau indiferent de asta, te poate interesa subiectul fasole calorii. Fasolea este o legumă care se găsește mai ales în timpul verii. Până de curând, fasolea galbenă, sau fasolea de unt, era consumată mai ales în America de Nord, în timp ce Europa a avut întotdeauna o predilecție marcată pentru fasole verde.

Caracteristicile fasolei

  • Săracă în calorii;
  • Bogată în fibre;
  • Sursă de vitamina C;
  • Stimulează tranzitul intestinal;
  • Stimulează sistemul imunitar.

Valorile nutriționale și calorice ale fasolei comune proaspete

Fasolea are un conținut scăzut de calorii (29,4 Cal/100 g). Este bogată în fibre, calciu și potasiu.

Poți calcula câte calorii fasole ai în farfurie în dependență de cantitate.

Dacă să vorbim despre o ciorbă cu fasole atunci deja depinde de mai mulți factori. Câte calorii ciorbă de fasole are ne putem da seama dupa alimentele pe care le-am adugat în aceasta și cantitatea lor.

Beneficiile fasole calorii: de ce să consumi?

Fasolea are cantități nesemnificative de grăsime. Dar asta nu este tot. Are și alte beneficii.

Prevenirea anumitor tipuri de cancer

A fost realizat un studiu epidemiologic pentru a analiza efectul diferitelor alimente asupra riscului de cancer de esofag și stomac. Rezultatele demonstrează o asociere între consumul regulat de fasole (o dată sau de două ori pe săptămână și mai mult) și un risc mai scăzut de apariție a acestor două tipuri de cancer.

Densitate osoasă mai bună

Unele studii epidemiologice asociază consumul ridicat de fructe și legume cu o densitate osoasă mai bună la adulții de vârstă mijlocie. În ceea ce privește fasolea comună proaspătă, cercetătorii au observat la animale că se numără printre alimentele al căror consum a dus la o degradare redusă a oaselor.

Bogată în fibre

Fasolea este o sursă foarte mare de fibre. Fibrele alimentare, care se găsesc doar în plante, sunt o colecție de substanțe care nu sunt digerate de organism. O dietă bogată în fibre este asociată cu un risc mai scăzut de cancer de colon și poate satisface pofta de mâncare făcându-te să te simți satul mai repede. Există două tipuri principale de fibre (solubile și insolubile) care au efecte diferite în organism: fasolea le are pe ambele. Fibrele insolubile sunt creditate cu capacitatea de a preveni constipația prin creșterea volumului scaunului, în timp ce fibrele solubile pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și pot ajuta la controlul diabetului de tip 2.

Fasole calorii – sursă de magneziu

Fasolea fiartă este o sursă de magneziu pentru femei. Magneziul este implicat în dezvoltarea oaselor, formarea proteinelor, acțiunile enzimatice, contracția musculară, sănătatea dentară și funcționarea sistemului imunitar. De asemenea, joacă un rol în metabolismul energetic și în transmiterea impulsurilor nervoase.

Vitamina K in cantitate mare

Atât fasolea verde, cât și cea fiartă sunt surse de vitamina K. Vitamina K este necesară pentru producerea de proteine ​​care ajută la coagularea sângelui (ambele stimulează și inhibă coagularea sângelui). De asemenea, joacă un rol în formarea oaselor. Pe lângă faptul că se găsește în alimente, vitamina K este produsă de bacteriile din intestin, motiv pentru care vitamina K este rară.

Un cuvânt de la nutriționist

Fasolea are un conținut scăzut de calorii, conținutul de vitamina C depinde de prospețimea și timpul de gătire. Optează pentru o gătire scurtă. Are un conținut mineral interesant, în special potasiu și calciu. Când vine vorba de oligoelemente, fierul nu face excepție.

Pentru cei pofticioși posibil că am făcut poftă de o ciorbă de fasole. Să știi că o ciorbă de fasole calorii are puține dacă adaugi doar legume și verdeață.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Care sunt cele mai bune exerciții pentru abdomen?

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!