Blog Fitnessmama.ro

Greșeli în dietă sau de ce nu slăbești?

Potrivit unui număr de studii și experți, în 80-96% din cazuri, o dietă restricționată este complet ineficientă. Experții de asemenea avertizează că dietele intensive au mai multe dezavantaje decât avantaje. Aceste diete pun în pericol real toate eforturile tale de a slăbi. Iată ce greșeli la dietă poți face.

Nu te miști

Pentru a slăbi, trebuie să te miști. Arderea grăsimilor are loc numai atunci când în sânge sunt prezenți anumiți hormoni. Dacă nu faci mișcare sau faci exerciții cu efort redus, fonul tău hormonal nu va avea nici o schimbare. Dacă visezi să slăbești, ai nevoie de activități fizice intense, adică de efort crescut.

Exercițiile sunt arma extraordinară a tuturor metodelor de slăbire, acest lucru fiind temeiuri solide: exercițiile ard calorii și dezvoltă mușchi. Te ajută să pierzi în greutate, deoarece creșterea volumului muscular crește rata metabolică, care la rândul său necesită mai multă energie.

Voi arde caloriile la antrenament

”Voi mânca tortul, iar la antrenament voi arde aceste calorii”. Dacă mergi la sală, faci aerobic sau faci orice altă activitate fizică de 2-3 ori pe săptămână, acesta totuși nu este un motiv ca să-ți permiți să mănânci de toate.

Timp de o oră de activitate fizică, vei arde 200-660 kilocalorii, în funcție de intensitatea exercițiului. O banană conține aproximativ 250 de calorii și o felie de tort – 500 de calorii. Prin urmare, exercițiile fizice sunt foarte bune, dar este posibil să nu dea rezultatul pe care ți-l dorești dacă nu îți controlezi dieta.

Mănânci mai rar

Consideri că dacă mănânci de 1-2 ori pe zi vei slăbi mai ușor? NU! Unele dintre voi cred că, dacă scapi micul dejun sau prânzul, de exemplu, vei mânca mai puțin și, în consecință, vei pierde în greutate.

Atunci de ce acest lucru așa și nu îți reușește? Din motiv că corpul tău este foarte inteligent și, neavând energie din alimente dimineața, activează regimul de economisire a energiei.

Data viitoare când vei mânca ceva, organismul va solicita un nivel maxim de energie. Vei mânca în exces și toate excesele vor fi stocate în rezervă. Recomandare: nu lăsa să-ți fie foame. Permite-ți să mănânci după șase, urmărește doar calitatea alimentelor și numărul de calorii.

Aștepți să obții rezultate rapide

Nu încerca să pierzi multe kilograme într-o lună sau două și apoi să te oprești. În acest timp, poți pierde o greutate nesănătoasă, însă metabolismul ar putea încetini.

Atunci când revii la stilul tău de viață obișnuit, vei câștiga rapid kilogramele pierdute. Prin urmare, aceasta este una din cele mai des întâlnite greșeli la dieta. Trebuie să slăbești încet, cu răbdare și înțelegând etapele pierderii în greutate.

Nu te răsplătești pe tine însuți

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de faptul că dieta nu este întotdeauna ușoară. Din când în când, meriți un mic bonus pentru a-ți păstra motivația de a continua să slăbești.

Din când în când (de exemplu, la fiecare zece zile sau două săptămâni), meriți o recompensă, fie că este vorba despre un cheat meal (poți mânca orice doriți), un masaj relaxant sau o excursie la cumpărături.