Blog Fitnessmama.ro

Mai puțină mâncare sau mai puține calorii? Alimente slab calorice

Este evident că avem nevoie de calorii pentru a suplini energia necesară. Caloriile le obținem din proteinele, grăsimile și carbohidrații pe care le primim din alimente. De asemenea, este binecunoscut faptul că consumul în exces de calorii duce la greutate excesivă și probleme de sănătate.

Deseori, primul pas a celor care doresc să piardă în greutate este trecerea la consumul de alimente cu un conținut scăzut de calorii. Într-adevăr, fără a include alimentele slab calorice nu e posibil să ții nicio dietă pentru slăbit.

15 alimente slab calorice, utile atunci când slăbești

Lămâia

Lămâia are un conținut scăzut de calorii și accelerează arderea grăsimilor. Datorită acidului ascorbic acest fruct are proprietăți imunomodulatoare. Lămâia poate fi adăugată atât în salate, cât și în apa pe care o consumi zilnic, ea având un gust delicios, dar și contribuind la eliminarea toxinelor și a lichidului în exces din organism.

Mărul verde

Anume merele verzi conțin un nivel scăzut de calorii, pe când merele roșii conțin mai multe calorii. Acest fruct este un antioxidant natural, împiedică dezvoltarea astmului și a diabetului zaharat. Poți consuma mere verzi ca și o gustare, la fel și înainte de somn. Ele nu îți vor dăuna siluetei, însă vor satura rapid organismul.

Grepfrutul

Grepfrutul este inclus în multe meniuri dietetice. Fructul exotic poate ajuta la pierderea în greutate datorită substanțelor care accelerează metabolismul, această facilitând arderea mai rapidă a caloriilor.

Mai mult ca atât, el se potrivește perfect și pentru cei care doresc să-și reducă nivelul de colesterol. Atunci când este consumat ca și fruct, fresh sau în combinație cu iaurt ori adăugat într-o salată de vară, grepfrutul, fără îndoială, este regele fructelor pentru o cură sănătoasă de slăbit.

Castravetele

Castraveții conțin o cantitate mare de apă și număr minim de calorii. Pentru a crește puțin aportul de fibre, consumă castravetele împreună cu coaja sa.

Spanacul

Spanacul tânăr va fi deosebit de benefic pentru silueta ta. El ajută la ameliorarea constipației și reglează peristaltismul intestinal. Conținutul înalt de fier contribuie la normalizarea nivelului de hemoglobină și la creșterea aportului de oxigen din sânge.

Țelina

Este adesea inclusă în diete de detoxifiere, la curățarea organismului și în zilele de post. Țelina este un aliment incredibil de voluminos, ceea ce înseamnă că poți să o mănânci pe săturate fără frica de a consuma calorii în exces. Țelina va adăuga o nuanță crocantă într-o dietă cu nivel scăzut de calorii.

Sfecla

Aromată, sățioasă și cu un conținut scăzut de calorii, sfecla este bună atât pentru dietă, cât și pentru un număr variat de smoothie. Sfecla pregătită la cuptor e la fel de bună și delicioasă.

Rucola

Puțină rucola picantă va fi o umplutură excelentă pentru o salată sau un sandviș, având totodată un volum scăzut de calorii. Rucola compensează deficitul său caloric cu o doză mare de vitamina K. În plus, la fel ca și alte legume erbacee, rucola este un antioxidant puternic. Ea poate fi perfect combinată cu legumele verzi, spre exemplu, cu spanacul tânăr.

Ardeiul gras

Conține o cantitate enormă de vitamine și substanțe nutritive. Chiar și simpla aromă al ardeiului gras stimulează organismul să producă substanțe, care accelerează scăderea în greutate.

Năsturelul

Este important să incluzi în meniul tău această plantă ierboasă cu un conținut scăzut de calorii. Dintre toate alimentele din supermarket, năsturelul se evidențiază prin conținutul său bogat de substanțe nutritive. Vorbind mai simplu, aceste frunze verzi minuscule îți oferă o doză gigantică de substanțe folositoare organismului. Și, similar altor plante din familia de ierboase, năsturelul este un antioxidant puternic.

Dovlecelul

Datorită conținutului minim de calorii și a digestibilității ușoare, dovleceii pot fi consumați și de persoanele, care au probleme cu sistemul digestiv. Acest aliment slab caloric poate fi folosit într-o varietate largă de rețete.

Varza chineză (Pak-choy)

Cu siguranță că se merită să includeți această legumă asiatică în orice dietă cu un conținut scăzut de calorii. Acest membru al familiei de legume crucifere este bogat în substanțe nutritive, în special în Vitamine C, A și antioxidanți. Are un gust mai moale decât alte legume de culoare întunecată, de aceea va fi pe placul și celora mai pretențioși în mâncarea lor.

Roșiile

Roșiile satură perfect organismul și reduce senzația de foame. Sucul de roșii este deosebit de important și este adesea inclus într-o varietate de diete.

Usturoiul verde

Acest produs de sezon adaugă o aromă deosebită mâncărurilor și sosurilor. În plus, el combate efectiv infecțiile din organismul nostru. Acest aliment slab caloric contribuie la reglarea tensiunii arteriale, reduce riscul formării cheagurilor de sânge și întărește vasele sanguine.

Ridichea

Ridichea adaugă mâncărurilor o aromă ușor picantă și îmbunătățește textura lor. Ridichile au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în vitamina C. Organismul nostru are nevoie de o cantitate adecvată de Vitamina C pentru a crește și regenera țesuturile, inclusiv și masa musculară. La fel și frunzele verzi de pe vârful legumei sunt comestibile și conțin o mulțime de substanțe nutritive cu un minim de calorii.

Alimentele cu adevărat sărace în calorii sunt legumele și anumite fructe. În plus, ele sunt bogate în fibre — aceasta este partea cea mai grosieră și fibroasă a plantelor. Această combinație de proprietăți este motivul datorită căruia dietele cu legume și fructe sunt atât de populare și eficiente. Include alimente slab calorice în regimul tău alimentar și vei observa schimbări evidente atât în siluetă, cât în sănătate. Citește mai multe despre alimentația corectă și diete pentru slăbit în secțiunea specială din blogul meu.

Un comentariu la „Mai puțină mâncare sau mai puține calorii? Alimente slab calorice”

Comentariile sunt închise.