Fitnessmama.ro

Micul dejun de slăbit: Este necesar să iau micul dejun când vreau să slăbesc?

Da, nu numai că este necesar, ci obligatoriu. Indiferent de scopul pe care îl ai, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Starea ta psihologică și emoțională depinde de ce vei lua la micul dejun.

Să le luăm pe rând

Micul dejun îți pune în mișcare metabolismul, ajutându-te să arzi calorii pe tot parcursul zilei. De asemenea, îți oferă energia de care ai nevoie pentru a munci și te ajută să te concentrezi la serviciu sau la școală. Acestea sunt doar câteva motive pentru care este cea mai importantă masă a zilei.

Multe studii leagă micul dejun cu o stare de sănătate excelentă, incluzând o mai bună memorie și concentrare, niveluri mai scăzute de colesterol LDL „rău” și șanse mai mici de a face diabet, boli de inimă și de a fi supraponderali.

Dar un lucru este clar: omiterea mesei de dimineață poate da peste cap ritmul corpului. Când te trezești, zahărul din sânge de care are nevoie corpul tău pentru ca mușchii și creierul să funcționeze cât mai bine este de obicei scăzut. Micul dejun ajută la completarea acestuia.

Dacă corpul tău nu primește acel combustibil din alimente, s-ar putea să te simți epuizată – și vei avea mai multe șanse să mănânci excesiv mai târziu în timpul zilei.

Micul dejun îți oferă, de asemenea, șansa de a obține unele vitamine și substanțe nutritive din alimente sănătoase, cum ar fi lactatele, cerealele și fructele. Dacă nu le consumi, este puțin probabil să obții toți nutrienții de care are nevoie corpul tău.

Mulți oameni sar peste prima masă a zilei, deoarece se grăbesc să iasă pe ușă. E o greșeală. Ai nevoie de alimente în sistemul tău cu mult înainte de prânz. Dacă nu mănânci dimineața, s-ar putea să îți fie atât de foame mai târziu, încât să guști alimente bogate în grăsimi și în zahăr.

Micul dejun și greutatea ta

Masa de dimineață poate fi bună pentru talie?

Unele studii spun că da. Cercetătorii au descoperit că, în medie, persoanele care iau micul dejun sunt mai slabi decât cei care nu îl iau. Acest lucru se poate datora faptului că consumul de alimente cu proteine și fibre dimineața îți menține pofta de mâncare pentru restul zilei.

Regim alimentar corect ca să slăbești

Dacă ții dietă, să nu crezi că reducerea caloriilor prin omiterea mesei de dimineață te va ajuta. Studiile arată că majoritatea persoanelor care pierd în greutate și mențin greutatea consumă micul dejun în fiecare zi.

Pe de altă parte, trebuie să fii atentă la ce, când și cât mănânci. Un studiu a arătat că persoanele care au luat micul dejun copios au mâncat mai mult în timpul zilei.

De asemenea, rezistă în fața tentațiilor de a mânca gogoși sau tort la micul dejun. Cea mai bună alegere este un amestec de alimente care conțin carbohidrați, proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Glucidele îți vor oferi energie imediat, iar proteinele ți le vor da mai târziu. Fibrele te fac să te simți plin.

Accesează canalul de Youtube Fitness Mama unde găsești multe idei de mic dejun sănătos, sățios și echilibrat!

 

Lasă un comentariu