Blog Fitnessmama.ro

Migdale calorii și valoare nutrițională

Migdale calorii și valoarea lor nutrițională ne interesează deseori atunci când începem un mod de viață sănătos.

Migdalele sunt ușor de recunoscut datorită aromei sale dulci, formei sale destul de ovoide și a culorii sale care pot varia de la verde la maro. De câteva decenii, consumul lor a explodat și s-a democratizat în întreaga lume. Aceasta este o veste excelentă când știm numeroasele sale beneficii nutriționale și pentru sănătate.

Caracteristicile migdalelor

  • Bogate în acizi grași nesaturați;
  • Sursă de proteine ​​vegetale;
  • Ajută în mod natural la scăderea nivelului de colesterol;
  • Promovează sănătatea și tranzitul cardiovascular;
  • Sursă excelentă de micronutrienți esențiali.

În continuare vei afla câte calorii migdale conțin și care sunt cele mai importante beneficii ale acestora.

Valori nutritive și calorii migdale

Migdalele au o mare importanță pentru conținutul lor ridicat de fitosteroli, acizi grași mononesaturați, proteine ​​vegetale, fibre solubile, vitamine și minerale. Studiile sugerează, dar nu demonstrează, că consumul unei nuci și jumătate pe zi dintre majoritatea nucilor, într-o dietă săracă în grăsimi saturate și colesterol, poate reduce riscul bolilor coronariene. Deși abundă datele științifice cu privire la efectele benefice asociate consumului de migdale, această afirmație nu este însă permisă în altă parte.

100 de grame din acest aliment reprezintă o valoare energetică de 634 kilocalorii. În medie, produsele din categoria nuci, semințe și castane oferă o valoare energetică echivalentă cu 517,32 kilocalorii.

Dacă te interesează calorii migdale crude acestea au un nivel puțin mai scăzut.

Lapte de migdale calorii – la 100 ml se conțin 17 kcal.

Micronutrienții conținuți în migdale

Migdale calorii

Migdalele dispun de un profil nutrițional complet și unic. Asta o face atât de interesantă. Printre substanțele nutritive esențiale pentru sănătatea corpului și prezente în migdale, putem menționa următoarele:

Magneziu. Untul de migdale și migdalele simple sunt surse excelente de magneziu. Magneziul este implicat în dezvoltarea osoasă, construirea proteinelor, acțiunile enzimatice, contracția musculară, sănătatea dentară și funcționarea sistemului imunitar. De asemenea, joacă un rol în metabolismul energetic și în transmiterea impulsurilor nervoase;

Mangan. Untul de migdale și migdale simple sunt surse excelente de mangan. Manganul acționează ca un cofactor al mai multor enzime care facilitează o duzină de procese metabolice diferite. De asemenea, participă la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi;

Cupru. Migdalele sunt o sursă excelentă de cupru. Ca o componentă a multor enzime, cuprul este necesar pentru formarea hemoglobinei și a colagenului (o proteină utilizată pentru structura și repararea țesuturilor) în organism. Mai multe enzime care conțin cupru ajută, de asemenea, la apărarea organismului împotriva radicalilor liberi;

Vitamina B2. Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina B2. Vitamina B2 este, de asemenea, cunoscută sub numele de riboflavină. La fel ca vitamina B1, joacă un rol în metabolismul energetic al tuturor celulelor. În plus, contribuie la creșterea și repararea țesuturilor, la producerea de hormoni și la formarea globulelor roșii;

Migdale calorii –  un aliment care slăbește?

Recent, a fost propusă o nouă abordare nutrițională pentru a reduce nivelul colesterolului din sânge: dieta portofoliu. Această dietă combină patru constituenți alimentari recunoscuți pentru efectele lor benefice asupra nivelului total de colesterol, și anume fibre solubile (ovăz, vinete, combo), proteine ​​din soia, fitosteroli (margarină fortificată) și migdale.

Cercetătorii au studiat efectul acestei diete la 34 de subiecți cu niveluri ridicate de colesterol din sânge. Aderarea la această dietă pentru o perioadă de patru săptămâni a dus la scăderea nivelului colesterolului LDL (colesterol „rău”) de aproximativ 30%, comparativ cu 8,5% pentru dieta cu conținut scăzut de grăsimi. Fără a afecta nivelul colesterolului HDL („bun”) „colesterol) sau trigliceride.

În plus, dieta portofoliu a scăzut nivelul colesterolului din sânge în mod similar cu un medicament conceput în acest scop (statină). Cele patru componente ale acestei diete ar avea mecanisme complementare, fiecare acționând într-un mod diferit, ceea ce generează un efect complementar asupra reducerii nivelului de colesterol LDL.

În plus, mulți oameni își limitează consumul de nuci și semințe oleaginoase de teamă că conținutul lor ridicat de calorii ar putea duce la creșterea în greutate. Mai multe studii epidemiologice indică faptul că consumul regulat de nuci și semințe oleaginoase nu este asociat, spre deosebire de ceea ce mulți se fac să creadă, cu o creștere a greutății corporale. Într-adevăr, anumiți compuși conținuți în nuci și semințe oleaginoase cresc sațietatea și metabolismul corpului și fac absorbția lipidelor incompletă (aproape 20%), ceea ce duce la o scădere a aportului de energie.

Un cuvânt de la nutriționist

Mai multe tipuri de migdale sunt disponibile pe piață și diferă în ceea ce privește valorile nutriționale respective. Astfel, migdalele prăjite cu ulei sunt mai bogate în grăsimi decât migdalele prăjite sau uscate. Numărul de calorii migdale prajite deci este mai mare. Prin urmare, acestea din urmă trebuie favorizate. Migdalele sărate conțin, de asemenea, de aproape 70 de ori mai mult sodiu decât migdalele nesărate, de unde și importanța consultării listei de ingrediente. O soluție sănătoasă și delicioasă este să obții niște migdale crude, nealbite și să le prăjești singură în cuptor la 175 ° C (350 ° F) timp de 10 minute.

Citește și articolul: Exerciții de tonifiere a abdomenului

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!