Blog Fitnessmama.ro

Produse bio sau organice: Pe care le alegem

Trăim în era consumerismului și, uneori, asaltați fiind de prea multe informații și produse care ne fac din ochi, nu știm dacă ceea ce punem pe masă are și nutrienții necesari pentru o dezvoltare armonioasă. Cu siguranță, ai auzit despre produsele bio sau naturale și produsele organice. Magazinele au și rafturi speciale cu produse bio ca să atragă atenția consumatorului. Dar, te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre organic și natural? Alimentele naturale sunt la fel de sigure și sănătoase ca alimentele organice?

Produse bio sau naturale

Ei bine, din păcate, natural nu înseamnă organic și nu are garanții. „Alimentele naturale” sunt adesea considerate a fi alimente care sunt procesate minim și nu conțin hormoni, antibiotice sau arome artificiale. Cu toate acestea, în Statele Unite, nici FDA, nici USDA nu au reguli sau reglementări pentru produsele etichetate „naturale”. Drept urmare, producătorii de alimente plasează adesea o etichetă de „natural” pe alimentele care conțin ingrediente puternic procesate.

Ce înseamnă organic?

Eticheta organică înseamnă că produsul conține cel puțin 95% ingrediente produse și prelucrate organic. S-ar putea să vedeți, de asemenea, o etichetă cu un procent care să indice cât de mult din produs se califică ca organic. Orice produs care conține mai puțin de 70% ingrediente organice nu poate utiliza eticheta organică. Aceste produse pot enumera ingrediente individuale doar ca organice. Produsele organice trebuie să indice, de asemenea, agenția de certificare și să indice fiecare ingredient organic pe etichetă.

Eticheta de organic garantează că nu sunt utilizate pesticide sintetice și toxice, erbicide toxice sintetice sau îngrășăminte chimice și nu se administrează antibiotice sau hormoni de creștere animalelor.

Hrana organică: Este mai sigură sau mai hrănitoare?

Există un număr tot mai mare de dovezi care arată unele beneficii potențiale pentru sănătate ale alimentelor organice în comparație cu alimentele cultivate convențional.

Beneficiile potențiale includ următoarele:

Nutrienți. Studiile au arătat creșteri mici până la moderate ale unor substanțe nutritive din produsele organice. Cea mai bună dovadă a unei creșteri semnificative este în anumite tipuri de flavonoide, care au proprietăți antioxidante.

Acizi grasi omega-3. Cerințele de hrănire pentru creșterea ecologică a animalelor, cum ar fi utilizarea primară a ierbii și lucernei pentru bovine, duc la niveluri în general mai ridicate de acizi grași omega-3, un fel de grăsime care este mai sănătoasă pentru inimă decât alte grăsimi. Acești acizi grași cu conținut ridicat de omega-3 se găsesc în carnea organică, lactate și ouă.

Metal toxic. Cadmiul este o substanță chimică toxică găsită în mod natural în soluri și absorbită de plante. Studiile au arătat niveluri semnificativ mai mici de cadmiu în boabele organice, dar nu și în fructe și legume, în comparație cu culturile cultivate în mod convențional. Nivelurile mai mici de cadmiu din boabele organice pot fi legate de interzicerea îngrășămintelor sintetice în agricultura ecologică.

Reziduuri de pesticide. În comparație cu produsele cultivate în mod convențional, produsele cultivate organic au niveluri mai mici de reziduuri de pesticide detectabile. Produsele organice pot avea reziduuri din cauza pesticidelor aprobate pentru agricultura ecologică sau din cauza pesticidelor din aer de la fermele convenționale. Diferența în rezultatele sănătății este neclară din cauza reglementărilor de siguranță pentru nivelurile maxime de reziduuri permise pentru produsele convenționale.

Tu alegi ceea ce consumi. Nu uita că ești ceea ce mănânci.

De asemenea, nu uita că ne poți urmări pe pagina de youtube pentru mai multe rețete și exerciții fizice eficiente.