Blog Fitnessmama.ro

Regim alimentar corect ca să slăbești

Dietele sunt adesea tentante prin promisiunea de a te ajuta să pierzi rapid în greutate. Multe programe populare de slăbit promit simplitate și rezultate 100%. Problema este că majoritatea dietelor extreme sunt irealizabile sau nu funcționează.

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, nu este necesar să urmezi regimuri dietetice radicale care îți pot dăuna sănătății. Primul lucru ce trebuie să îl faci este să dezvolți deprinderi alimentare sănătoase și să te disciplinezi.

Dieta corectă ce nu dăunează sănătății

Metabolismul este un termen general folosit pentru a definirea tuturor reacțiilor chimice efectuate de celulele din corp. Pentru ca metabolismul tău să te ajute să slăbești, e bine să consumi întreaga gamă de substanțe folositoare și nutrienți:

  • Grăsimi
  • Proteină
  • Glucide
  • Vitamine
  • Minerale

Din păcate, multe femei nu acordă suficientă atenție nutriției corecte. Un exces sau o deficiență de elemente esențiale are un efect foarte negativ asupra figurii și sănătății.

Alimentația corectă pentru pierderea în greutate

Pentru a determina dieta care ți se potrivește cel mai bine, trebuie să analizezi necesitățile și obiectivele tale individuale. De exemplu, pentru persoanele cu greutate în exces, ași recomanda o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. Dar, s-ar putea ca această dietă să nu fie întotdeauna cea mai bună opțiune. De exemplu, o femeie care se implică activ în sport are nevoie să obțină multă energie din carbohidrați.

Dacă slăbești, trebuie să controlezi aportul de calorii. Organismul trebuie să cheltuiască mai multe calorii decât primește.

Nu este necesar să abordezi lucrurile cu fanatism. Dacă ai un stil de viață sedentar, corpul tău are nevoie de minimum 1200 kcal pe zi.

Ce să mănânci ca să slăbești

Primul principiu este că poți să mănânci orice, dar nu oricând:

  • Dulciurile, făina și cerealele cel mai bine să le ia la micul dejun, astfel încât organismul va avea suficient timp pentru a le consuma;
  • Nu ar trebui să mănânci niciodată cu două ore înainte de somn, indiferent dacă vorbim despre somnul noaptea sau în timpul zilei. Tot ce mănânci înainte de culcare se depune pe șolduri.

Al doilea principiu este că poți să mănânci orice, însă în cantități mai mici:

  • Alimente prăjite, sucuri și alcool – pe acestea este mai bine să le consumi nu mai mult de 2-3 ori pe lună;
  • Dulciuri poți să consumi în fiecare zi, dar în cantități extrem de mici. Atunci când eviți dulciurile complet aceasta îți poate crește apetitul.

Și un ultim sfat: nu uita să fii activă fizic și să faci sport! Acest lucru nu este atât de dificil pe cât pare.

Încearcă să faci exerciții timp de cel puțin 20-30 de minute pe zi, altfel antrenamentul va ineficient. Dacă activitatea fizică este însoțită de dietă, pierderea în greutate va deveni foarte vizibilă.