Blog Fitnessmama.ro

Rețetă de slăbit cu hrean și ghimbir

O rețetă de slăbit cu hrean te poate ajuta să scapi de câteva kilograme în plus. Mai ales, cunoscând beneficiile miraculoase ale hreanului.

Introducere

Hreanul este o plantă originară din Europa de Est și Asia din care se folosește rădăcina rizomatoasă. Acesta are o piele închisă la culoare și o pulpă de culoare crem.

În bucătărie, hreanul se pretează la crearea de sosurilor excelent de gustoase și picante. În timp ce tradiția populară susține că eficacitatea sa ca remediu curativ este mai mare în lunile al căror nume conține litera. De exemplu februarie, martie sau septembrie.

Hreanul, precum muștarul și unele Liliaceae (de exemplu, usturoiul și ceapa), sunt bogate în ingrediente active, în special glicozide de sulf. Când se face o incizie pe suprafața plantei, glicozida sinigrină intră în contact cu enzimă mirozinază și se transformă în sulfură de alil. Un excelent antibiotic natural.

La doze nu prea mari, hreanul stimulează circulația sanguină superficială. Favorizând atât furnizarea de oxigen și substanțe nutritive către celule, cât și eliminarea toxinelor. Stimulează, de asemenea, diureza și secreția de bilă.

Prezența în această rădăcină a glucokininelor, substanțe care scad nivelul zahărului din sânge, îl face un ajutor valid în tratamentul diabetului. În cele din urmă, este indicat în caz de constipație cronică.

Utilizarea acestuia nu este recomandată celor care suferă de probleme renale, ulcerului sau acidității gastrice și femeilor însărcinate.

Rețetă de slăbit cu ghimbir și hrean

O altă rețetă de slăbit cu ghimbir și hrean poate fi miraculoasă pentru tine. Mai ales în sezonul de iarnă, când vrei să ții departe răceala și gripa.

Ghimbirul este un ingredient apreciat cu proprietăți benefice în diferite afecțiuni, precum indigestia, greața sau răceala. O cană de ceai de ghimbir cu hrean are efect energizant și oferă suport în ameliorarea indigestiilor. De asemenea, folosirea acestuia în timpul răcelii și gripei poate contribui la reducerea intensității migrenelor și a altor manifestări neplăcute asociate.

Rețetă de slăbit cu hrean, ghimbir, lămâie și miere

Dacă vrei mai multe ingrediente la fel de benefice încearcă rețeta de slăbit cu hrean ghimbir lămâie și miere.

Mierea hrănește organismul cu energie suplimentare. Conține un nivel ridicat de proteine, săruri minerale, vitamine și aminoacizi, menține sănătatea ficatului, are acțiune laxativă. Este recomandată celor care suferă de constipație, tratează inflamațiile cavității bucale și gâtului (gingivite, stomatite, tuse, faringită etc).

Stimulează activitatea creierului, liniștește stomacul (în special în caz de dureri din cauza stresului). Ajută la problemele cu rinichii și ale sistemului urinar, se recomandă persoanelor cu hipoglicemie.

hrean

O altă rețetă sănătoasă și care te-ar putea ajuta în lupta cu kilogramele în plus este rețeta de slăbit cu hrean ghimbir și lămâie.

Lămâia are puteri miraculoase: reglează Ph-ul din organism, susține sistemul imunitar, curăță sistemul digestiv, are efect antibacterian. La fel scade riscul de infarct și facilitează absorbția fierului.

Beneficii ale hreanului

Hreanul este considerat un antibiotic natural, un antiinflamator, dar și un afrodisiac la îndemâna oricui. Cu toate acestea, persoanele care suferă de boli cardiace ori ale aparatului digestiv trebuie să stea departe de hrean.

În antichitate, hreanul era folosit împotriva durerilor de cap, răcelilor, dar și in preparate culinare. Hreanul este folosit atât la gătit, cât și în medicina naturistă pentru tratarea diverselor afecțiuni. Este de două ori mai bogat în vitamina C decât lămâile, conține vitamin B, potasiu, calciu, fier și fosfor.

Sper că rețetele noastre îți vor fi de folos, mai ales, în sezonul rece. Urmărește canalul de Youtube pentru mai multe rețete sănătoase.

Citește și: Rețete culinare sănătoase de slăbit

Dacă ți-a plăcut articolul distribue și prietenelor tale.