Blog Fitnessmama.ro

Tabel calorii – care sunt nevoie tale reale de clorii?

Ah! Celebra întrebare care apare adesea – câte calorii pot mânca pe zi? Chiar ai nevoie de un tabel calorii? Aceste informații intrigă multe persoane care probabil vor să-și controleze mai bine greutatea. Dar este relevant să cunoști nevoile tale zilnice de energie exprimate în număr de calorii?

Chiar ai nevoie de un tabel calorii?

Da și nu. Da, pentru că uneori ne poate împiedica să mâncăm una dintre acele mese de tip fast-food care conțin mai mult de 1000 de calorii per porție, când ne gândim, de exemplu, că nu ar trebui să mâncăm mai mult de 1800 de calorii pe zi. Și nu, pentru că compilarea numărului de calorii a tot ceea ce mâncăm este o adevărată bătaie de cap, deoarece necesită foarte multe calcule și de multe ori nici măcar nu știm conținutul caloric al alimentelor pe care le consumăm. Acesta este cazul când mănânci un fel de mâncare la restaurant sau un fel de mâncare pregătit acasă.

În plus, consumul de calorii variază de la o zi la alta, în funcție de consumul nostru de energie. Chiar dacă îl calculezi cu o formulă precisă, rezultatul poate să nu reflecte realitatea, pentru că poți fi unul dintre cei care au un metabolism mai lent sau mai rapid decât media. Putem avea un metabolism scazut in urma unor diete repetitive, intrucat putem fi mai mult sau mai putin muschi. Prin urmare, cifra obținută prin calcule academice este foarte probabil să nu fie reprezentativă pentru condiția noastră.

Un tabel calorii alimente nu te ajută să ai o alimentație sănătoasă.

Necesarul de energie estimat (calorii pe zi)

Vrei să știi secretul pentru a ingera suficiente calorii fără a fi nevoie să numeri? Este pur și simplu o chestiune de a asculta cu scrupulozitate și de a-ți respecta semnalele de foame și sațietate (semnale interne care ne reglează aportul caloric).

Aceste semnale există tocmai pentru a ne spune exact cât să mâncăm. Cu toate acestea, semnalele interne care ne reglează aportul de calorii au mulți dușmani pe care adesea uităm să-i luăm în considerare: mâncatul rapid, ne uitam la televizor sau citiți în timp ce mâncați, obiceiurile de a mânca mereu în același timp, dificultatea de a nu goli farfuria sau a irosi mâncarea, tentații multiple. să mâncăm, gânduri nerealiste sau negative care creează emoții care ne determină să mâncăm, cum ar fi plictiseala, anxietatea, frica și alte emoții similare.

Ascultarea semnalelor de foame și sațietate ale corpului tău este un comportament kinestezic, în timp ce calcularea necesarului de calorii este un comportament rațional. Când vine vorba de cantitatea de mâncare pe care trebuie să o consumăm pe zi, abordarea kinestezică dă rezultate mai bune, deoarece calculul, uneori complicat, este înlocuit de ascultarea simpatică și observarea atentă a ceea ce se întâmplă în noi atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic.

Un tabel alimente calorii poate fi util doar atunci când ai o alimentație sănătoasă.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Ce să mănânc ca să slăbesc?

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!