Blog Fitnessmama.ro

Ananas calorii și valoare nutrițională

În ananas calorii câte conține vei afla în acest articol. Ananasul este un fruct tropical originar din America de Sud care a fost descoperit de occidentali în același timp cu continentul american. Există multe soiuri, mai mult sau mai puțin dulci sau acre. Ananasul cântărește 1-2 kg și face parte din grupul de fructe de pădure individuale care formează un fruct mare. Arată ca un con de pin acoperit cu un palmier.

Sezon: Ananasul este cultivat exclusiv în regiunile tropicale ale globului și este importat pe tot parcursul anului, dar este cel mai bun în lunile de iarnă (decembrie, ianuarie, februarie, martie), adică când este vară în țara sa de origine. În continuare vom vorbi mai detaliat despre calorii ananas și beneficiile sale.

Caracteristicile ananasului

  • Bogat în mangan;
  • Conține bromelaină;
  • Bogat în fibre;
  • Favorizează circulația sângelui;
  • Reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Ananas calorii și beneficii pentru sănătate

Ananasul proaspăt conține doar 80 de calorii pe 250 ml (o cană) de porție, comparativ cu 115 calorii pentru conserve de ananas.

Ananasul este un concentrat de mangan. De asemenea, conține o cantitate bună de vitamine C și B, precum și cupru. În plus, acest fruct conține o cantitate bună de antioxidanți, precum și o enzimă numită „bromelaină”, despre care se știe că este antiinflamator și, de asemenea, poate ajuta digestia și îmbunătățirea sistemului circulator și cardiovascular.

Ananasul este hidratant, răcoritor datorită conținutului său ridicat de apă (85,5%). Valoarea sa calorică este medie (54,4 kcal / 100 g), în principal datorită carbohidraților săi. Conținutul său de vitamina C și beta-caroten este foarte interesant, deoarece este protejat de coaja sa groasă. Puține minerale, cu excepția potasiului, care prezintă o rată interesantă. Numărul de calorii compot ananas

Beneficiile ananasului: de ce să-l mănânci?

Ananas calorii – Antiinflamator

Bromelaina este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antitrombotice, antiplachetare și fibrinolitice (contribuind la dizolvarea cheagurilor de sânge). Unele studii au arătat că, datorită proprietăților sale antiinflamatoare și analgezice, bromelina, care este foarte prezentă în ananas, se poate dovedi a fi un tratament alternativ sigur pentru osteoartrita.

Putere antioxidantă foarte bună

Polifenolii și flavonoizii, compuși fenolici găsiți în plante, au proprietăți antioxidante. Ele pot ajuta la prevenirea apariției mai multor boli (cancer, boli cardiovasculare și diferite boli cronice) prin neutralizarea radicalilor liberi din organism.

În ananas calorii negative sunt cele care ajută la menținerea unui echilibru.

Sursă de mangan și cupru

Ananasul proaspăt și sucul de ananas sunt surse excelente de mangan. Manganul acționează ca un cofactor al mai multor enzime care facilitează o duzină de procese metabolice diferite. De asemenea, participă la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi.

Ananasul (proaspăt, conservat sau în suc) este o sursă de cupru. Ca o componentă a multor enzime, cuprul este necesar pentru formarea hemoglobinei și a colagenului (o proteină utilizată pentru structura și repararea țesuturilor) în organism. Mai multe enzime care conțin cupru ajută și la apărarea organismului împotriva radicalilor liberi.

Ananas calorii – Sursa de vitamina C

Ananasul proaspăt este o sursă bună de vitamina C. Conserve de ananas și suc de ananas sunt surse ale acestei vitamine. Vitamina C are proprietăți anti-oxidante și poate fi parțial responsabilă de efectele benefice asociate consumului ridicat de fructe și legume. Se crede că vitamina C din sânge ajută la scăderea oxidării și inflamației în organism, un efect protector împotriva apariției anumitor boli degenerative asociate îmbătrânirii.

Numărul de calorii ananas conservat desigur că e mai mare din cauza adausurilor pe care le conține.

Citește și articolul: Fructe slabe în calorii pentru regim

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!