Blog Fitnessmama.ro

Calorii piersici – ce beneficii are fructul?

Înainte de a-ți spune despre calorii piersici vreau să-ți relatez câteva informații pe care probabil nu le cunoșteai până acum. Piersicile sunt fructe cu carne delicată și tandră, iar pielea moale ca catifeaua. Piersicile galbene sunt cele mai frecvente deoarece sunt cele mai rezistente. Cu toate acestea, piersicile albe, deși sunt foarte fragile, sunt mai aromate și foarte suculente. Există, de asemenea, piersici „de sânge” cu carne aproape roșie și piersici plate, excelente pentru sucuri și sorbete. În cele din urmă, nectarinele, uneori numite sunt rudele piersicilor. Gustul lor este puțin mai pronunțat și pielea lor este netedă ca cea a prunelor.

Sezon: mijlocul lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie. Sunt deosebit de dulci și suculenți în iulie și august.

Numărul de calorii piersici

Mai ales când vrei să slăbești și piersicile sunt favoritele tale pe timp de vară vrei să știi în aceste piersici calorii câte ar conține. Valoarea nutrițională medie pentru 100 g de piersici este de 43 kcal, inclusiv 0,9 g de proteine, 9,2 g de carbohidrați și 0,3 g de lipide. O piersică cântărește în medie 125g, ceea ce corespunde la 54 kcal. Prin urmare, piersica este un fruct nu este foarte caloric.

În piersici paraguay calorii sunt aproximativ aceleași. Soiurile nu diferă foarte mult.

Cum să alegi cele mai bune piersici

Fructele ar trebui să fie „moi” dacă le strângi ușor. Piersicile coapte degajă un miros parfumat foarte caracteristic. Piersicile care sunt prea „moi” sau au mai multe pete maronii nu sunt neapărat mai dulci. Evită fructele pătate și cu vânătăi.

Odată culese, piersicile nu se mai coc, dar este posibil să le lași să se „înmoaie” câteva zile dacă preferi să le guști mai fragede.

Calorii piersici – beneficii pentru sănătate

Pielea piersicilor trebuie de consumat deoarece conține un număr foarte mare de substanțe nutritive. În mod ideal, alege piersici cultivate organic, deoarece textura pufoasă a cojii „absoarbe” în special pesticidele. În caz contrar, spală-le cu multă apă de mai multe ori.

Piersicile conțin 40 kcal la 100 g, sau aproximativ 60 de calorii pentru un fruct de dimensiuni medii. Foarte bogate în apă (87%), sunt foarte răcoritoare și potolesc setea pe timp cald.

Aceste fructe sunt, de asemenea, o sursă bună de săruri minerale (fosfor, magneziu și potasiu, cupru, fier), provitamine A și vitaminele C, E, B3 și fibre.

Dacă dorești să le cureți, înmoaie-le timp de aproximativ 30 de secunde în apă clocotită, apoi în apă rece: coaja se va desprinde foarte ușor.

Piersica este un fruct digerabil, calmant al setei și răcoritor. Sursă bună de antioxidanți, vitamina C, conține și multe fibre. Este unul dintre cele mai bine digerate fructe!

Are o ușoară acțiune laxativă și diuretică și, de asemenea, pare interesant pentru a preveni pietrele și insuficiența renală. Cu toate acestea, având în vedere efectul laxativ, nu este recomandat persoanelor predispuse la inflamații intestinale sau diaree. Persica este, de asemenea, bună pentru a suprima respirația urât mirositoare.

Poți mânca piersici când urmezi o dietă?

Piersica este mai mult sau mai puțin calorică și conține unele zaharuri. Este recomandabil să alegi piersici cu carne galbenă care sunt în general mai mari, dar mai puțin dulci decât celelalte soiuri. În timpul unei diete, le poți consuma, dar fără a o abuza.

Totodată în piersici calorii negative la fel se conțin, ceea ce presupune că aceste fructe nu prezintă un risc de a te îngrășa dacă le mănânci moderat.

Pentru mai multe sfaturi nutriționale, rețete și antrenamente gratuite urmărește canalul nostru de Youtube.

Citește și articolul: Exerciții pentru un abdomen plat

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!