Blog Fitnessmama.ro

Cum să-ți ,,cumperi’’ o inima sănătoasă, cu investiți minime?

Inima omului e un simbolul reprezentativ pentru metaforele literare sau muzicale. Și unul din cele mai importante organe umane. Legătura între artă și medicină totuși nu e una întâmplătoare. O inimă sănătoasă bate a cca 100000 de bătăi pe zi. Iar dacă noi suntem nervoși, tulburați sau iritați – bătăile sunt mai multe, iar inima are de suferit considerabil. Urmează să afli ce trebuie să faci ca să îți cumpări o inimă sănătoasă, cu investiții minime. Iar răspunsul este desigur să o facem sau să o păstrăm sănătoasă prin grija față de Ea.

Deci…

  • Mișcare, mișcare și încă o dată mișcare!
    • Cel mai banal și ușor realizabil factor de menținere a unei inimii sănătoase sau însănătoșirii sale e acel mers pe zi de un minim de 6000 pași sau în jur de 5km.
    • Exercițiile (pentru spate, abdomen sau umeri) de dimineață și seară sau fitness-ul e o investiție bună în sănătatea inimii DVS. Important e să cunoști și măsura, să nu o faci de dragul făcutul fără să depui efort, dar nici să exagerezi cu efortul fizic.
    • E important în funcție de statutul nostru social, serviciul care îl avem și itinerarul zilnic, să percepem corect: Când? Cum? Cât timp? Și ce anume trebuie să facem ca să ne păstrăm inima sănătoasă prin sport. Dacă nu dispui de o sală de relaxare la job-ul tău, oricum trebuie să găsești un gol în program ca să îl dedici sportului. Deoarece sportul nu e doar un instrument bun pentru menținerea unei inimi sănătoase, dar și un instrument bun pentru a slăbi rapid. Cele mai oportune momente pentru sport sunt dimineața și seara după serviciu. Dacă și așa nu ești extenuat fizic din cauza serviciului pe care îl ai, evident nu mai ai nevoie de mers sau sport în plus.

 

  • Să vedem cu ce ne-ajută Era Digitală!
    • În ziua de astăzi când există și aplicații care îți alungă necurații din casă prin ritualuri bisericești pentru telefonul tău, nu e greu să-ți dai seama că pentru așa o temă precum sănătatea noastră se găsesc o sumedenie de aplicații. Unele din ele sunt chiar propuse din start de compania a cărui gadget îți aparține. Personal sunt foarte curios mereu să aflu câți pași am făcut pe zi. Iar acest moment îl monitorizez asta cu aplicația Health a smartphonului meu.
    • Majoritatea aplicațiilor calculează numărul de pași, sau viteza și timpul pentru alergat. Dar sunt și de acelea care propun și diete pentru anumite boli sau diete de slăbit. Tot ce trebuie să faci e să-ți dai singur interesul și să intri Magazin Play. Iar după ce găsești tot ce ți se oferă la cuvântul Health sau Sănătate, e să te asimilezi cu o aplicație pe gustul tău.

 

  • Lecuiește-te mâncând!
    • Cum spunea o zicală: ,, Ești ceea ce mănânci”, așa și este, iar aici noi desigur putem combina plăcutul cu utilul. Din lista alimentelor de mai jos care ne propun o inimă sănătoasă, rămâne să le combinăm în rețete interesante. Deoarece o gamă largă de diferite feluri de mâncare, abia așteaptă cu nerăbdare să ajungă pe masa Ta!
    • Desigur că cel mai ușor e să asociem unele alimente benefice pentru inimă la nivel vizual. Deoarece cunoștem că multe alimente care se aseamănă cu anumite organe, ajută la menținerea sănătății lor. Așa cum ar fi miezul de nucă pentru creier, morcovul – ochiul, țelina – oasele, fasolea – rinichii sau roșiile inima noastră despre care vorbim azi. Deci după culoare, formă, strcutură ne va fi ușor în primul rând să ținem minte că pentru inima noastră roșie, cu anumită formă ne ajută: Roșiile desigur, Ardeiul gras roșu sau Somonul (iarăși de nuanță roșie).
    • Din altele deja fără atribuție asociativă, trebuie să ne notăm și următoarele alimente: Fulgii de ovăz, Semințele de in, Nucile, Migdalele, Afinele, Sparanghelul, Orezul brun, Pepenele galben, Laptele de soia, Tofu, Papaya, Portocalele, Dovleacul, Morcovul, Fasolea, Ciocolata neagră sau din băuturi Ceaiul liniștitor (nu acel tare) și Vinul roșu. Alimentația unei inimii sănătoase e variată, eronată este părerea că alimentele slab calorice nu daunează inimii și invers.
    • O dietă variată, în care sunt prezente alimentele descrise mai sus, este una din cele mai bune formule pentru o inimă sănătoasă. Care spre bătrânețe îți va mulțumi cu puteri la fiecare pas. Ține minte cu cât mai puțin mănânci seara cu atât mai puțin stres are inima ta.
    • Alt șiretlic cunoscut de toți dar nu prea des folosit ca instrument pentru sănătatea noastră, care ca multe alte sfaturi de aici, vor reflecta îmbunătățiri pentru organismului nostru desigur că e hidratarea zilnică, constantă și corectă. Nu e ok, nici să bem prea multă apă deodată, nici să minimalizăm cantitatea sa. Iar cifra de 2 litri pe zi e una ideală. Printre altele ar fi bine să cunoaștem că apa e bine de băut după jumătate de oră după orice masă luată pe zi. Deoarece consumul apei curate înaintea mâncării sau în timpul său aduce dificultăți sistemului digestiv. Iar drept bonus, îți ofer încă un secret (poate doar pentru unii) care ne spune că 2 păhare de apă călduță pe zi. Băute în timpul dimineții, înainte cu jumătate de oră de masă, sporește pornirea metabolismului.

 

  • Psihologia e pretutindeni!
    • Stresul e cauza primordială pentru multiplele boli cardiatice. El cauzează o activitatea prostă a inimii, ridicarea tensiunii, sau permanentă stare de deranjament. Acest deranjament ne afectează constant inima, iar cel mai des rezultat funebru întâlnit desigur e infarctul miocardic. În concluzie vrei să trăiești mult minimalizați stresul. Schimbați cercul de cunoscuți dacă el vă provoacă nervozități, la fel procedează și cu serviciul tău. dacă el e cauza unui stres zilnic. Și evident nu te teme de schimbări, de sine, sau de faptul că poți pierde ceva investind în inima DVS.
    • Din punct de vedere psihologic , desigur sunt oameni, mai des artiștii predispuși la boli cardiovasculare. Din cauza tipul său de personalitate, din cauza schimbărilor radicale de dispoziție sau din cauza emotivității sporite. Oricum asta nu e un catalizator stabil și sunt mulți artiștii cu o inimă sănătoasă. Și o mulțime de oameni cu alte profesii, care au o inimă ce necesită investiții în sine.
    • Alt moment e important să găsești tovarăși de idee. Care să aprecieze eforturile tale, cu care să ai aceeași emaptie față de ocupațiile ce îți țin în formă – inima. Și cu care să îți construești propriul business plan pentru profiturile inimilor voastre. Iar cele mai de succes profituri desigur sunt în parteneriatele de dragoste!