Blog Fitnessmama.ro

De ce nu reușesc să slăbesc: 5 cauze psihologice.

Deseori ne întrebăm care sunt cauzele kilogramelor în plus. Teoretic le cunoaștem cu toții, dar adesea ideile noastre despre cum slăbim sănătos, sunt eronate. Te-ai gândit vreodată că nici cea mai eficientă dietă de slăbit rapid, nu e chiar atât de eficientă uneori? Pentru a înțelege de ce nu reușești să slăbești, trebuie să pui pe prim plan factorii psihologici. Acum, vom enumera cei mai importanți factori psihologici care îți pun bețe în roate când vorbim despre o siluetă perfectă. Dacă reușești să-i elimini din viața de zi cu zi, suntem siguri că vei reuși!

 

1 . Odihna insuficientă

Ai observat că marea majoritate nu pun suficient accent pe odihnă și somn? Atunci când organsimul tău nu este suficient de odihnit, acesta încearcă sa-și recupereze resursele de energie prin mâncare. Așa că la întrebarea ,,De ce nu slăbesc?”, îți poți răspunde ,,Pentru că nu mă odihnesc destul”. Și chiar dacă te plângi constant pe lipsă de timp, este important să dormi 6-8 ore. Iar intervlul de timp cel mai efcient, este intre ora 22 și 02. Anume în această perioadă organismul iși ia cea mai mare doză de energie. Deci dacă reușești să te bagi la som în acest interval, fi-i sigur că ajungi să ramâi odihnit.

 

2. Stresul

Stresul este un factor crucial în viața noastră. Probabil ai auzit pe mulți care au slăbit de la stres sau din potrivă, pe cei care se întreabă de ce nu slăbesc chiar dacă manâncă puțin? Ideea în sine este că nu noi alegem acest factor, ci el pe noi în conformitate cu modul nostru de viață. O persoană stresată are primordial mai mare nevoie de glucoză și alte chestii care îi trezește hormonul fericirii, deci ceea ce consumi se intoarce împotriva ta. Un om stresat mănâncă inconștient în timp ce gândește, el nu arde caloriile necesare. Automat, pentru că e greu să luptăm cu acest factor, este recomandat să ne străduim ca în perioadele e stres să stăm cât mai departe de făinoase și dulciuri.

 

 3. Foamea emoțională

Foamea emoțională este o tendință des întâlntă în zilele noastre. Fiecare din noi, măcar odată în viață, într-un moment de slăbiciune emoțională, într-un moment de tristețe, a deschis ușa frigiderului și s-a înfruptat cu tot ce a găsit mai bun. Pentru unii din noi acesta este deja un mod de viață. Este greșit să nu mănânci pentru că îți e foame ci pentru că ești trist. Așa că pentru a elimina această tendință, de fiecare dată când vrei să iei ceva din frigider, limiteaza-te la produse slab calorice pentru început, iar cu timpul antrenează-te să scapi complet de acest obicei.

 

  4. Lipsa de motivație pentru sport

Mulți dintre noi nu avem un principiu bine format legat de importanța sportului în viața noastră. Fie ca vorbim despre exerciții pentru slăbit sau sport la general. Sportul ne ajută să ne simțim mai bine, absența lui în viața noastră e din lipsă de motivație. Pentru a-ți întări motivația ar trebui mai întâi să îți pui unele obiective, iar pe termen lung să îți creezi scopuri. Spre exemplu dacă nu prea ai experiență în sport dar îți dorești să slabești, poți începe cu niște exerciții simple pentru slăbit chiar la tine acasă. Motivează-te să începi cu 15 minute de sport în zi. Găsește-ți tipul de sport preferat, fă sport cu familia sau un prieten și în timp o să devină un hobby iar din hobby, se va transorma în mod de viață.

 

5. Automințirea

De câte ori ai început să te conduci după diferite rețete de slăbit iar apoi ai decis sa-ți permiți puțin fast-food ? Că doar până acum ai mâncat sănătos! Aceasta și este automințirea. Adesea în dietele noastre alimentare avem multe lacune. De ce să mâncăm cu strictețe doar legume iar după aproximativ 3 zile să mancăm toate dulciurile din casă când putem foarte rațional să avem o dietă echilibrată? Avem nevoie de autocontrol mai întâi. Deci pentru a scăpa de automințire, trebuie să înțelegi că autocontrolul este foarte important. Iar dacă ai nevoie de suport pentru început, atunci cel mai bine ar fi să apelezi la un meniu pentru slăbire creat de nutriționist.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.