Fitnessmama.ro

Măsline calorii – beneficiile pentru sănătate

Despre măsline calorii și beneficiile sale pentru sănătate vei afla în acest articol. Cunoscute și consumate de milenii, măslinele provin din Asia Mică. Sunt unul dintre alimentele cheie în gastronomia mediteraneană de astăzi. Există câteva zeci de soiuri.

Despre măsline calorii

Măslinele sunt verzi, galbene, violete sau negre, dar diferența de culoare nu depinde de specia lor de origine. Mai degrabă, este vorba despre maturitatea lor la momentul culesului. Astfel, măslinele verzi sunt fructe care sunt culese cu câteva luni înainte de a fi complet coapte, în timp ce măslinele negre sunt complet coapte.

Măslinele sunt consumate așa cum sunt sau fac parte dintr-o multitudine de mâncăruri tradiționale din întreaga Mediterană. Uleiul de măsline se face și prin zdrobirea și presarea fructelor. Acest ulei este renumit atât pentru aroma sa inimitabilă, cât și pentru beneficiile sale larg recunoscute.

Sezon: Măslinele se culeg între august și noiembrie, în funcție de gradul de coacere dorit.

Deoarece sunt ambalate (în saramură) pentru depozitare, sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Numărul de calorii măsline vei afla în continuare.

Cele 5 beneficii pentru sănătate ale măslinelor de masă:

  1. Măslinele sunt bogate în „grăsimi bune”: 75% din acizi grași mononesaturați recunoscuți pentru efectele lor benefice asupra nivelului de colesterol.
  2. 150 de calorii la 100 g, de trei până la patru ori mai puțin decât majoritatea gustărilor (chips-uri, alune). Portia ideala? 7 măsline pe zi sau doar 37 de calorii.
  3. Măslinele sunt bogate în fier: 100 g de măsline negre asigură 45,5% din doza zilnică recomandată.
  4. sursă de vitamina E, măslinele sunt un antioxidant puternic care protejează celulele împotriva daunelor radicalilor liberi.
  5. Măslinele au un conținut scăzut de colesterol: doar 0,2mg la 100g, cine ar putea spune mai bine?

Măsline calorii

100 de grame din acest aliment reprezintă o valoare energetică de 145 de calorii sau kilocalorii. În medie, produsele din categoria sosuri și condimente sărate oferă o valoare energetică echivalentă cu 203,35952380952381 kilocalorii.

Cantitatea de calorii ulei măsline este mai mare.

Beneficii pentru sănătate

Măsline calorii

În ciuda beneficiilor lor, măslinele sunt fructe foarte calorice care conțin și mult sodiu (din cauza conservării lor în saramură.) Prin urmare, este de preferat să le consumi cu moderație.

Aportul lor de energie este de 295 de calorii per porția de 100 g pentru măslinele negre și de 120 de calorii per porție pentru măslinele verzi.

Acum despre ulei de măsline calorii. Uleiul de măsline, pe de altă parte, conține 90 de calorii la 15 ml (1 lingură) Porție, totuși, este o grăsime bună care ajută la minimizarea apariției anumitor boli cardiovasculare.

Măslinele sunt o sursă bună de fier, cupru și vitamina E. Uleiul de măsline conține și vitamina K.

Măslinele și uleiul lor au fost întotdeauna renumite pentru proprietățile lor digestive și antioxidante, dar asta nu este tot… Mai multe remedii ale bunicilor recomandă utilizarea uleiului de măsline:

Calmează tusea: O lingură de ulei cald amestecat cu puțină miere naturală face minuni când tusea ne ține treji.

Câteva picături de ulei călduț în ureche ameliorează instantaneu durerea cauzată de infecțiile urechii.

Reduce durerile musculare: prin masaj, pe zona afectata.

Reduce constipatia temporara: o lingura de ulei de masline dimineata pe stomacul gol stimuleaza tranzitul.

Pretinde durerea și ajută la vindecarea arsurilor și rănilor minore.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Câte calorii trebuie să consumăm pentru a slăbi?

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!

Lasă un comentariu