Blog Fitnessmama.ro

Motivația în sport: cum să te apuci de sport și să nu renunți?

Toată lumea înțelege importanța practicării sportului, dar nu toți sunt capabili să-și schimbe modul de viață obișnuit.

Dar cât de des te gândești tu personal la importanța sportului în viață și la necesitatea acestuia nu numai pentru dezvoltarea fizică, ci și pentru dezvoltarea psihologică și spirituală?

Ești gata să te îndrăgostești în sport, mai ales dacă niciodată nu ai făcut sport până acum?

Este posibil ca oamenii să nu câștige în greutate fără a face sport sau activitate fizică. Această perioadă de stagnare durează de obicei până la atingerea maturității. Însă, odată cu înaintarea în vârstă, devine mai dificil să restabilești condiția fizică și formele corpului. Acest lucru se datorează lipsei de timp liber, unei rate reduse de recuperare a organismului, unor obiceiuri dăunătoare, precum și a multor factori sociali.

Din păcate, puțini oameni vin în sporturile amatoare sau profesioniste după treizeci de ani. Pentru mulți oameni încercarea de a lua această decizie e un obstacol serios și insuperabil.

Deoarece eu înțeleg importanța sportului, vreau să vin cu câteva idei care să te ajute să treci cu succes de etapa intenției, să începi să exersezi și să nu renunți la sport în viitor. Următoarele sfaturi te vor ajuta să-ți formezi o motivație pentru sport, și să intri rapid și eficient în lumea sportului și fitnessului.

Stabilește obiective realizabile

Corpul uman este un instrument funcțional pe care îl folosim în scopuri diferite. Dacă dorești să îți îmbunătățești starea generală de sănătate și să slăbești, ține cont de starea ta fizică.

Nu veți putea să faci un sprint de 100 de metri la fel de repede ca la școală. Este o greșeală să crezi că poți alerga un maraton anul acesta. Începe câte puțin – stabilește-ți obiective realiste.

Dacă îți place să alergi, cel mai bine este să începi cu 15-20 de minute pe zi, de mai multe ori pe săptămână. Apoi, mărește durata alergărilor.

Nu este întotdeauna înțelept să cauți modalități de a face sport în fiecare zi și, în unele cazuri, această dorință are doar un efect negativ. La început, nu este recomandat să alergi sau să faci mișcare mai mult de două până la trei ori pe săptămână. Mușchii tăi au nevoie de timp. Se obișnuiesc cu efortul, în timpul căruia se adaptează și cresc.

Ferește-te de „antrenorul model”

Înțeleg că poți admira figura prietenei sau cunoștinței tale care merge la sala de sport în fiecare zi. Chiar sunteți în relații bune și ea te invită să vă antrenați împreună, nu accepta.

La această etapă, necesitățile tale sportive sunt foarte diferite. Nivelul ei de pregătire fizică este mult mai înalt decât al tău. Antrenamentul comun vă poate face pe ambele să vă simțiți inconfortabili.

Dacă ai nevoie de sprijin emoțional, alege antrenamentul de grup. De obicei, în astfel de grupuri, nivelul de pregătire e unul mediu. Făcând aceasta, vei putea să te adaptezi confortabil într-un timp scurt și vei reuși să îți păstrezi motivația pentru sport.

Alege tipul de sport în funcție de nevoile tale

Un sport care este bun pentru o persoană poate să nu fie pe deplin adecvat pentru o altă persoană. Prin urmare, trebuie să alegi un sport ținând cont de abilitățile și nevoile tale, iar nu în baza tendințelor modei.

Cu cât exersezi mai mult, cu atât pierzi mai multă grăsime. Fă aerobic pentru a te aduce în formă și ca să pierzi câteva kilograme. Sporturile cu activitate moderată, dar de durată te vor ajuta să arzi grăsimile mai repede.

Dacă timpul de afară permite, fă sport în aer liber pentru a satura corpul cu oxigen. Acesta este un mod excelent de a învăța cum să respiri corect și să-ți menții sistemul cardiovascular sănătos.

Ascultă-ți corpul, aceasta este cheia pentru a obține rezultate în timp. Dacă ai motive obiective pentru a schimba sportul, nu ezita să faci acest lucru.

Alternează antrenamentele la domiciliu cu vizitele la sala de sport

Să recunoaștem, astăzi fitness-ul și antrenamentele acasă devin din ce în ce mai populare. S-ar părea că această opțiune are unele avantaje, deoarece este gratuit și nu trebuie să cheltui mult timp. Cu toate acestea, există și dezavantaje.

Dacă te-ai înscris la o sală de sport, profită de acest lucru!

Desigur, va trebuie să cheltui timp pentru pregătiri și pentru drum. De asemenea, vor exista costuri financiare. Cu toate acestea, dacă dorești să slăbești și să modelezi o siluetă frumoasă, este totuși mai bine să mergi la sala de sport.

Prieteni noi, un mediu ce te inspiră și-ți asigură în mod continuu o motivație în sport, o selecție largă de echipamente de fitness și disponibilitatea antrenorilor pentru consiliere – toate acestea te vor ajuta să-ți atingi obiectivul.